Amnistia Internacional ha quedat totalment retratada: al servei de l’unionisme i els poders fàctics de l’Estat. Posem en context al lector: el mateix dia de la publicació de la venjança espanyola en forma de sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics independentistes, el 14 d’octubre, Amnistia Internacional va fer un tuit assegurant que estava estudiant la sentència “que és extensa i abasta tantes qüestions de fons com processals” i advertia que “que exigeix un treball minuciós” i que, per tant, no farien valoracions fins no haver finalitzat l’estudi.
D’aquest avís ha passat ja tot un mes i Amnistia Internacional manté el silenci. La piulada citada ha estat molt comentada a les xarxes i per l’entorn independentista per l’eterna espera. Però, ara resulta que aquesta llarga espera no ha estat pel minuciós el treball d’anàlisi de la sentència sinó que des de dins de l’organització s’hauria acceptat que s’estava esperant que passessin les eleccions del 10-N.
Segons ha destapat un exsoci, quan va sol·licitar la baixa perquè Amnistia Internacional no es pronunciava, la resposta que li van donar va ser, si més no, sorprenent. Una representant de l’ONG li afirma que “per la pròxima fornada electoral, AI ha preferit endarrerir la comunicació de les seves conclusions per a mantenir la imparcialitat i no interferir a la campanya”.
És a dir, la denúncia de vulneració de drets humans pot esperar per no interferir a aquells partits que l’han secundat, com Vox. En altres paraules, el silenci d’AI podria haver ajudat a blanquejar la ultradreta i els poders fàctics que emanen de l’Estat, com la judicatura. Tota una decepció.
Quan em vaig donar de baixa just després de la sentència, aquesta va ser la miserable resposta que van donar… pic.twitter.com/HdGfKHNuWF
— BarniBanana 🎗 (@BarniBanana) November 12, 2019
Hemos observado el juicio a los ex altos cargos catalanes y a los Jordis ante el Supremo. Estamos estudiando la sentencia, que es extensa y abarca tanto cuestiones de fondo como procesales, lo que exige un trabajo minucioso. No haremos valoraciones hasta haberlo finalizado.
— Amnistía Internacional España (@amnistiaespana) October 14, 2019