La promesa electoral de els comuns d’escoltar les entitats veïnals fa figa
ACN Barcelona .- La Junta de l’Associació de Veïns i Veïnes Sagrada Família ha lamentat que l’acord entre els responsables de la catedral i l’Ajuntament que regularitza la situació de les obres “no aborda” el problema “que més preocupa” els habitants del barri, el futur de les dues illes afectades pel Pla General Metropolità (PGM) del 1976 entre els carrers Mallorca i Aragó. Els veïns subratllen que l’acord de la setmana passada remet la solució del problema a una comissió de treball futura per “estudiar i obrir el debat sobre les possibles solucions urbanístiques per finalitzar el projecte original d’Antoni Gaudí”, cita literal que els veïns extreuen del comunicat que ambdós organismes, Sagrada Família i Ajuntament, van fer públic la setmana passada.
Els veïns volen que es faci públic l’acord amb la junta del Temple
“És tota una declaració d’intencions de la Junta del Temple”, afirma l’associació de veïns, a parer de la qual sembla que els afectats “no existeixen”. Per això han demanat que es faci públic el text íntegre de l’acord.
Pel que fa a l’acord sobre el permís d’obres, els veïns celebren que el Temple hagi de disposar de les llicències preceptives, i recorden que l’associació ho reclama “fa molts anys”, així com que pagui els impostos i les càrregues “que legalment corresponguin”.
Les aportacions promeses formen part d’un acord fosc
Però sobre l’aportació econòmica que faran els responsables de la catedral, consideren que el comunicat de l’acord “és fosc”, ja que “no aclareix suficientment si l’aportació inclou els impostos citats, part d’ells o cap, i quins criteris objectius s’han aplicat”. És una informació “molt rellevant i els signants de l’acord haurien d’aclarir-la”, indiquen els veïns.
Critiquen que un govern de els comuns sigui tant poc transparent
De la mateixa manera des de l’associació veïns s’opina que caldria ser “molt transparent” en relació als projectes de millora del transport públic, tant pel que fa al Metro com als autobusos urbans.
Amaguen la xifra real de visitants
Un altre aspecte de l’acord que es critica és el flux de visites a la basílica. Els veïns opinen que la Junta del Temple “li ha colat un gol” a l’Ajuntament en establir com a referència la xifra de 15.000 visitants diaris (4,5 milions de visites anuals). Segons subratllen, en temporada alta aquesta xifra “col·lapsa els carrers, i tant l’Ajuntament com la Junta ho saben”.
S’amaga l’abast del pla urbanístic
Finalment, l’entitat denuncia que no s’ha aclarit l’abast urbanístic del pla presentat pel Patronat del Temple que ha d’aprovar l’Ajuntament. Això pot significar, alerten, que l’objectiu “fonamental” del Temple sigui “legalitzar les il·legalitats urbanístiques que ha comès fins ara”, de manera especial les columnes del carrer Mallorca que envaeixen la vorera, que l’Associació de Veïns “va denunciar fa dos anys”.
Colau s’entén amb els poders fàctics de la ciutat de Barcelona
La CUP vol aturar l’Espai Barça via @larep_esportiva
La CUP duu l’Espai Barça als tribunals via @larep_esportiva