Edició 2356

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de gener del 2025
Edició 2356

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de gener del 2025

Segur que no interessa la independència?

-Publicitat-

Què diuen les enquestes? Segons sondejos recents, la majoria de la societat a Catalunya, no dic “catalana”, rebutja la independència. Les fonts estan àmpliament difoses. Els resultats depenen de qui investiga, “cuina,” publica. Són aquí i suggereixen un sentiment majoritari: decreix l’interès per la independència. Se sabria mitjançant referèndum oficial. Si és cert, per què no ho aprofita l’Estat espanyol? Fracassaria l’independentisme. Espanya recuperaria la seva deteriorada imatge de “democràcia defectuosa”. Quan ho nega, ha de tenir “la seva” informació.

Com a consultor en Màrqueting Estratègic/Comercial/Vendes, he utilitzat bastants estudis de mercat. Permeten conèixer “necessitats, motivacions”. Proposo 10 preguntes concretes sobre “interessos” i informació verificable. Són refutables. Forma part de la dialèctica sociopolítica, democràtica. Convido al lector a contestar-se, si vota a Catalunya, si desitja el millor per als seus.

-Continua després de la publicitat -

Qüestionari: Interessa a la majoria de la societat a Catalunya optimitzar…

  • el nivell de desenvolupament econòmic per a empreses, negocis, famílies, que es tradueixi en la millor sanitat, educació, treball, creixement, competitivitat internacional, etc.? Diferents indicadors macroeconòmics situen a Catalunya independent entre Finlàndia i Dinamarca. Credit Suisse economistes internacionals, veuen perfectament viable econòmicament a Catalunya independent
  • els seus serveis socials? L’Estat espanyol no aporta segons la seva pròpia llei. Anul·la lleis catalanes d’auxili a pobresa energètica, etc. Hi ha persones que esperen, fins i tot moren després de molts mesos d’haver sol·licitat l’ajuda necessària sense haver-la obtingut.
  • viure en autèntica democràcia? The Economist va rebaixar a Espanya a “democràcia defectuosa”, entre altres motius, per la gestió de l’Estat en i amb Catalunya. Avui és “colònia de Madrid, segons Ohmae. Quin Estament espanyol és homologable als seus equivalents d’Estats referents en democràcia? Monarquia? Tribunal Constitucional? CGPJ? Partits polítics?…
  • un model judicial equiparable a Estats amb justícia clarament independent, moderna? El CGPJ fa anys sense renovar. El Constitucional va dictar sentència inconstitucional contra l’Estatut de Catalunya. Espanya manté lleis com la de sedició, rebel·lió, que interpreta sectàriament, en contra de justícies com a suïssa, alemanya, belga, escocesa. Es qualifica de terrorisme el que són normals expressions o manifestacions. Catalunya, avui, està sense Estatut. Està fora de la Constitució espanyola.
  • l’autogestió dels propis recursos que genera? The Wall Street Journal va publicar que l’espoli que pateix Catalunya supera el 9% del PIB català. El més alt de tota Europa i Amèrica del Nord. Destacats economistes independents xifren l’últim informe en més de 20.000 milions de € anuals. Què es podria fer amb aquesta xifra anual en favor de “tota” la societat de Catalunya?
  • les seves organitzacions empresarials per a ser cada vegada més competitives en una economia globalitzada? Catalunya: principal font de riquesa productiva, 25% d’exportacions, 19% del PIB de l’Estat, però la seva influència en les decisions estatals no guarda en absolut proporció amb la seva aportació. “Motor econòmic” d’Europa segons la UE. La major concentració industrial del sud d’Europa. Això, malgrat l’asfíxia econòmica que pateix. La seva posició geoestratègica, amb la demostrada capacitat de les seves empreses, afavoriria un enorme desenvolupament. Només el port que la Xina volia construir a Barcelona, generaria 200.000 llocs de treball segons publicat. L’Estat espanyol no el secunda. Provoca que seus importants es traslladin a Espanya. Les actuals patronals estan subordinades a l’Estat en lloc de treballar “exclusivament” per a l’empresariat de Catalunya.
  • una estructura sindical, moderna, independent, de tall europeu, que defensi i representi real i exclusivament als treballadors a Catalunya? Els grans sindicats a Catalunya no defensen ni als seus propis afiliats, votants, en temes determinants conseqüència de la “dependència”. No són homologables i amb models actuals.
  • polítics i partits que defensin i representin exclusivament als seus militants, votants? Segons les seves decisions, votacions, representen i defensen a la societat de Catalunya davant l’Estat o a aquest en i davant la societat de Catalunya? Quines proves existeixen que “tots” exigeixin als seus partits estatals, als governs espanyols, un tracte just en finançament, democràcia, infraestructures, respecte al Parlament català?
  • el millor model d’Estat? La monarquia, com a tal, és l’antítesi de democràcia. Objectivament incoherent. La Borbònica ofereix un pèssim balanç de resultats i encara més a Catalunya. L’actual monarquia, segons el publicat, en què és millor que una República de tall europeu?
  • viure amb una identitat pròpia, diferenciada, integradora? Totes les ex colònies: USA, el Canadà, Austràlia, les ex espanyoles, etc. demostren un profund sentiment nacional en el qual caben “tots” els molts orígens que conviuen. L’actual “dependència” confirma el permanent esforç per “castellanitzar, espanyolitzar” a la societat de Catalunya sense cap benefici per a ella.

Avaluació?

-Continua després de la publicitat -

A aquesta enquesta, què respondria la majoria dels qui viuen, treballen, tributen; volen el millor per a si mateixos, empreses, negocis, professions, famílies, a Catalunya? Què respondria el lector? Si hi ha més de 5 respostes afirmatives, INTERESSA LA INDEPENDÈNCIA, sempre via pacífica, democràtica! I si hi ha 10…?


Segons la “realitat objectiva” ofereix la “dependència”  quelcom millor en algun dels valors avaluats? Què…?

La independència és felicitat” (Susan B. Anthony)

Interessa els beneficis de la independència… o els coneguts, negatius, resultats de la Dependència? El que no sigui “INDEPENDÈNCIA” … és “DEPENDÈNCIA”!


Què és el coherent?

 

 

 

- Publicitat -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Més opinió