La monarquia borbònica espanyola, pretén la seva continuïtat. Elionor jurarà la Constitució.
Felip VI: (La Vanguardia, 21/04/1990): “Catalunya serà el que vulguin els catalans”.
03/10/2017: El referèndum “ha suposat la culminació d’un inacceptable intent d’apropiació de les institucions històriques de Catalunya” .
Diu: “Catalunya serà el que vulguin” però quan “voten” el que volen és un “inacceptable intent d’apropiació de les seves institucions”. Això és inacceptable? Com qualificar aquestes evidents contradiccions? I més quan el que pretén la societat catalana és “recuperar” la seva història, els valors, la identitat, la llibertat, tan castigades por el Estat espanyol?
Objectivament, des de la coherència: Preguntes oportunes…
És democràtica la monarquia espanyola?
“Monarquia democràtica” = oxímoron! Es va sotmetre a Referèndum? No. Es vota al successor? No. Es consulta la continuïtat en el càrrec? No. Es votarà a Elionor? No.
La monarquia espanyola borbònica va ser imposada per Franco. Suárez sabia que la població volia República. No ho van consultar. La van “introduir” a la Constitució.
¿Què suggereixen molts documents, moltes publicacions, sobre la implicació del rei Joan Carles en el cop d’estat de 1981? ¿Quin paper ha tingut Felipe VI en el desenvolupament de la democràcia des de que és cap d’Estat? Ha millorat clarament o s’ha deteriorat encara més? Felip VI es va posicionar fermament en contra d’un referèndum a Catalunya. Des d’un principi, va donar suport a l’actuació policial, judicial, política, que va anul·lar l’autonomia. No va criticar ni va esmentar una violència que sí va ser criticada arreu del mon democràtic.
3/10/2017: “Hem de seguir amb serenitat y determinació. En aquest camí, en aquesta Espanya millor que tots desitgem, estarà també Catalunya”. 20/10/2023: El Rei adverteix que la solució als problemes d’Espanya vindrà “de la unitat, mai de la divisió”.
Va faltar dir: “Encara que sigui per via judicial, policial, i els catalans no ho vulguin”.
¿Què ha dit, fet Felipe VI per corregir tot el que va provocar la “reacció” de la societat catalana amb dignitat democràtica cap a la independència? Hi ha veritable democràcia a Catalunya després del 2017 o es manté la repressió policial, judicial, política, econòmica, identitària, cultural, lingüística…?
És estructuralment corrupta la monarquia espanyola…?
➢Està la corrupció en l’ADN de la monarquia espanyola? Què demostra la història borbònica?
>Joan Carles I: “Quan es produeixen conductes irregulars, que no s’ajusten a la legalitat, a l’ètica, és natural que la societat reaccioni. Afortunadament, vivim en un estat de dret i qualsevol actuació censurable haurà de ser jutjada i sancionada conformement a la llei. La justícia és igual per a tots”. Ho és?
➢ Juan Carlos es va exiliar. És coneguda la causa. Opinió de la Premsa internacional
- The Times: “sexe, diners, escàndol”.
- The Economist: “després dels recents escàndols de Joan Carles I, els Borbons ja van ser expulsats tres vegades d’Espanya”. Espanya és reincident. Va tornar a instaurar-los.
- Le Monde: “Juan Carlos s’exilia acusat de corrupció”
Quan els independentistes catalans reaccionen per dignitat democràtica, el autoconsiderat “estat de dret” espanyol ho “censura”, ho jutja, ho sanciona severament i en contra del criteri de la justícia europea. Hi ha líders democràtics perseguits i condemnats. El rei emèrit ha marxat sense ser imputat. La justícia és igual per a tots?
Davant de tot això, què feia Felipe VI? No coneixia què succeïa a casa seva? Tampoc sabia res del seu cunyat? Partits majoritaris s’oposen a la recerca. Fan costat a Felip VI. Volen la seva continuïtat amb Elionor. La monarquia espanyola pot saltar-se la legalitat i l’ètica sense por de ser jutjada. Hi ha també una corrupció política, i l’econòmica ja coneguda, per complicitat, encobriment.
Què ha dit, fet, fa, Felip VI davant això? Es permetria això en monarquies europees?
És competent la monarquia, com a tal, i l’espanyola especialment?
Objectivament, demostraria un anàlisi independent que Joan Carles I, Felipe VI, essent borbònics, son les persones més competents per al càrrec de caps d’Estat i del exèrcit?
Subjectivament, què diria aquesta auditoria independent sobre la aplicació de la Constitució i la democràcia espanyola? Davant la actuació parcial, fins i tot “anticonstitucional” del TC? Davant de la sentència que va fer “reaccionar” a la societat catalana amb dignitat democràtica? Què van fer quan Catalunya quedava fora de la Constitució que diuen defensar? ¿Davant una escandalosa i pública corrupció estructural que protagonitza la pròpia corona? Quina competència demostra el evident deteriorament de la relació de Espanya amb Catalunya?
Com qualificar que a Catalunya existeixin partits polítics, militants, votants, patronals, sindicats, organitzacions, que vulguin seguir sotmesos a un model monàrquic antidemocràtic, corrupte, incompetent?
Què és millor? Ser dependents d´Espanya amb una monarquia així o ser una moderna república europea amb un alt nivell de vida – donat la riquesa que produïm els catalans – i vivint en una autèntica democràcia, serveis socials avançats, defensant la pròpia identitat i llibertat?
Elionor jura la Constitució. Més saga borbònica…?
Des de la coherència, què haurien de fer els votants amb dignitat democràtica a Catalunya…?
Hola
Molt bon dia
Per descomptat que després del debat que tenim la MONARQUIA ES UN LLASTRE ABSOLUT I PER TANT EL PRINCIPAL PROBLEMA DE BASE QUE HEM D’ELIMINAR els Catalans que volem la llibertat en i de la nostre Terra.
Aquests INSTITUCIÓ 100%ESPANYOLA i ABSOLUTISTA,ens marca clarament que per conseguir l’Independència ha de ser només de manera trencadora .
Molt bones les preguntes i el resum. Davant d’aixó, que ho sap tothom fins i tot els Illa i Iceta, què hi hem de fer? Tenim politics o cagamandurries adaptats al dolce far niente que només entrebanquen als pocs qui volen treballar pel resorgiment del pais?
Los inspectores de Hacienda cargan contra Sánchez: fraccionar la Agencia Tributaria por Cataluña es “perverso”
larazon.es
I portar-ho tot a Madrit ès “putriotico”