Edició 2330

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 12 de desembre del 2024
Edició 2330

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 12 de desembre del 2024

DANA, en quines mans estem…?

Qui, conscientment, vol viatjar en una nau pilotada pels polítics espanyols, el seu “sistema”?

-Publicitat-

Com avaluar des de Catalunya l’actuació dels responsables de gestionar la DANA/TSUNAMI? Com a consultor utilitzo un mètode d’anàlisi molt pràctica. 1: què ha succeït? És conegut. També, els efectes tràgics en vides i pèrdues econòmiques perduraran molt temps. 2: Per què ha succeït? “Valorem” als protagonistes. 3: … Hi ha més, però ho deixo aquí. Convido al lector al fet que QUALIFIQUI, RESPONGUI,  unes PREGUNTES OPORTUNES

  1. Què ha succeït en la gestió?

En avaluacions de directius classifico:

-Continua després de la publicitat -


> Ineficients:  inutilitat, inoperància, ineptitud, incapacitat, inacció, nul·litat,

> Eficients: “compleixen” ben normativa. Fan “el que s’espera”.

-Continua després de la publicitat -

> Eficaços: Respecten normes, però “van més enllà”. Davant situacions urgents, importants, transcendents, “reaccionen” cara a objectius prioritaris.
> Excel·lents: Permanent optimització de rigor, recursos; enfocats a la “millora contínua”. Preveuen “imprevistos”. Orientats sempre als millors objectius: satisfer les necessitats i motivacions dels qui reben els seus serveis.

Es coneixen les conseqüències de la DANA. És possible “avaluar” als protagonistes. Són els “responsables” del que s’ha fet, no s’ha fet, quan, com, quant, on…: Felip VI, president del govern, ministres espanyols, presidents comunitats afectades, consellers autonòmics del tema, dirigents de partits. D’altra banda, organismes oficials com l’AEMET, tècnics i experts d’altres comunitats afectades, civils com a agricultors, professionals de tota mena, voluntaris d’altres zones, etc.

Qui mereixen el qualificatiu d’ineficients, eficients, eficaços, excel·lents…?

2. Per què ha succeït?

En valoració de dirigents, contemplo tres COMPETÈNCIES:
ACTITUD + FORMACIÓ ACTUALITZADA + APTITUD OBJECTIVA I SUBJECTIVA PER AL LLOC.

L’ACTITUD és vocació, compromís, cara al millor acompliment del càrrec. En política: “servir al poble. No servir-se d’ell o del lloc”. És MOTIVACIÓ. No basta. Imprescindibles: FORMACIÓ SUFICIENT i APTITUDS FUNCIONALS a les exigències, especialitat, de l’ocupació. Demostren aquests tres requisits els polítics responsables?

 

Algunes situacions publicades, si són certes, permeten PREGUNTES OPORTUNES.

 

  • El problema afecta a més d’una comunitat. La responsabilitat passa al govern espanyol. Per què no va actuar immediatament amb tots els mitjans i poder al seu abast?
  • Conegut el desastre, personal especialitzat d’Euskadi i Catalunya van prendre la iniciativa de presentar-se. Per què van ser inicialment rebutjats pel govern valencià?
  • En un programa de televisió, un participant va comentar que Felip VI va posar a la disposició de les autoritats valencianes el seu guàrdia real. Això, segons vaig interpretar, va desagradar al president del govern espanyol que va preguntar quines atribucions tenia el rei per a prendre aquesta decisió. Aquest li va contestar que era el “capità general”de les tropes espanyoles. Si actuava des d’aquesta condició legal per què el rei no va aconsellar, ordenar!, que tots els mitjans necessaris de l’exèrcit sortissin immediatament cap a Llevant?
  • Es denuncia que els nivells superiors d’àrees tècniques estan ocupats per polítics sense formació, experiència, en aquestes. Hi ha “casos” escandalosos com que la consellera responsable de les emergències desconegués la possibilitat d’emetre alarmes. Per què s’assignen responsabilitats de “poder” de decisió als qui no tenen les competències necessàries per al millor acompliment? Predomina la fidelitat al partit sobre les competències? Els efectes han quedat bé patents! Això sembla ser que és el que predomina en tots els àmbits de la política.
  • Feijoó, el PP, també ha estat protagonista. Amb quina motivació, que qualificatiu mereix?
Et pot interessar  Parlon no descarta enviar alertes als mòbils i activar restriccions de mobilitat si la previsió per la dana ho aconsella

Hi ha moltes més situacions. Proposo al lector que concreti QUÈ HA SUCCEÏT, SUCCEEIX, creu que SUCCEIRÀ. Quines són les CAUSES CRÍTIQUES de la situació. Què demostren? A la vista dels fets objectius, com qualificar als diferents protagonistes?

I ara…?

Es precisa perspectiva, objectivitat. No serveixen ideologies, partidismes, identitats. El problema és de molta amplia transcendència. És evident que…

  • El sistema, els qui el gestionen, ha fallat demostradament.
  • El poble, els professionalsde servei públic, ha demostrat una ACTITUD, FORMACIÓ, APTITUD, cada persona en la seva especialitat, possibilitat, EXCEL·LENT. Han posat en evidència la INCOMPETÈNCIA dels dirigents responsables.
  • Principis elementals de Direcció: PLANIFICACIÓ > ORGANITZACIÓ > DECISIÓ OPORTUNA > COORDINACIÓ > CONTROL. S’han aplicat? No. Aquí estan els fets. Avaluació?

L’aigua s’ha emportat moltes vides, béns materials. S’haurà portat també el conformisme, la submissió, el vot “partidològic”, l’acceptació d’estructures, dirigents, sistemes d’assignació de càrrecs tan demostradament incompetents? Seran substituïts pel rigor, l’EXCEL·LÈNCIA, solucions, previsions, per a deixar de ser “el país de DESPRÉS DE… per a passar a ser el país d’ABANS QUE…?

Què pensen, faran, els votants a Catalunya dels partits espanyols responsables …? Què li pot passar a Catalunya si no pren nota, si continua depenent de l’estat espanyol…?

És indispensable una “reenginyeria de tot el sistema, càrrecs”. Si no es fa, el resultat és previsible… Qui, conscientment, vol viatjar en una nau pilotada pels polítics espanyols, el seu “sistema”?

Què justifica que hi hagi un sol votant a Catalunya que vulgui posar el seu present, futur, el de la seva família, negoci, “en mans” d’un estat tan demostradament incompetent?

En quines “mans estem”? Què és el coherent…? Continuar depenent o…?

Final del formulario

 

- Publicitat -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Més opinió