Espot va remarcar durant el seu parlament que “Andorra vol assumir un rol de lideratge en el seu entorn. Un cop formem part del mercat interior europeu es poden explorar sinergies amb les comarques catalanes veïnes o amb els departaments francesos fronterers amb Andorra”. Va posar com a exemple la possibilitat de disposar “des de zones franques industrials o logístiques fins a infraestructures de comunicació o plans de mobilitat laboral transfronterera”. En aquest sentit, va indicar que l’acord d’associació amb la UE obrirà nous escenaris de cooperació i noves oportunitats de col·laboració entre empreses i professionals andorrans i de la resta d’Europa.
En el marc de la cloenda de la Trobada Empresarial del Pirineu, el cap de Govern va exposar que “el procés d’internacionalització, d’obertura i de modernització de l’economia, dut a terme en els darrers 15 anys, i el marc d’estabilitat institucional i política d’Andorra, ens ha portat a ser la segona economia d’Europa amb un major índex de creixement.”
La Trobada Empresarial al Pirineu, cimera de referència per a l’empresariat català, va posar la mirada en el talent i la valentia com a eines imprescindibles perquè les empreses, i en especial els seus líders, facin front als reptes dels nous escenaris laborals, marcats pel teletreball, la inestabilitat, el predomini de la tecnologia i els canvis constants. Aquesta edició, que va reunir més de 700 assistents, va posar de nou en valor el teixit empresarial dels territoris que envolten els Pirineus en un espai on s’han pogut donar a conèixer experiències i casos d’èxit empresarial, compartir bones pràctiques i fer contactes entre professionals.