Edició 2313

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de novembre del 2024
Edició 2313

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de novembre del 2024

VÍDEO | Puigdemont reacciona a la condemna de l’ONU a Espanya: “No és una democràcia plena”

"El nucli dur que permet que es continuïn violant drets polítics es manté intacte. I seria el moment que no continués violant més" exposa Puigdemont

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha compartit a través de Twitter la seva reacció després de saber que l’ONU condemna Espanya per haver violat els seus drets polítics en impedir la seva investidura com a diputat el 2018, quan no tenia cap condemna i, tal com exposa l’organisme internacional, sense motius “raonables i objectius”. Puigdemont ha celebrat la decisió de l’ONU, la qual ha titllat de ser “importantíssima”, perquè és la primera vegada que les Nacions Unides “defensen els drets polítics d’una persona que és a l’exili” i per la contundència amb què s’expressa la sentència.

Publicitat

El text del Comitè de Drets Humans de l’ONU parla sense embuts i afirma que l’Estat espanyol va violar el dret a la participació política, el qual és “l’essència del govern democràtic”. “Un Estat de la Unió Europea, un estat que és “dels grans” de la UE, és culpable segons les Nacions Unides de violar un principi democràtic essencial pel funcionament d’un Estat democràtic” apunta Puigdemont. “Per tant, si Espanya viola un article que és essencial pel funcionament democràtic, és que efectivament no és una democràcia plena, i que és molt lluny de complir amb els estàndard exigits a una democràcia a la UE” ha etzibat Puigdemont.

Puigdemont també celebra el dictamen de l’ONU pel que fa a la consideració del que és la lluita des de l’exili. La resolució de l’ONU considera que exigir la presencialitat en el debat d’investidura no era una violació, però tal com llegeix Puigdemont, admet que “el seu retorn a l’estat espanyol hauria derivat inevitablement en la seva presó preventiva, i l’únic mode de prevenir la violació dels seus drets era mantenir-se fora del territori de l’Estat”.

Et pot interessar  El Suprem confirma l'arxivament de la causa contra Puigdemont i Wagensberg pel Tsunami Democràtic

“És evident que defensar-se des de l’exili prevé i evita la vulneració de drets polítics” apunta Puigdemont, tot afegint que “la lluita política des de l’exili té també aquest sentit de protegir drets que no són nostres, sinó que són de tots els ciutadans i ciutadanes que ens han votat”.

El dictamen de l’ONU atorga a l’Estat espanyol un termini de 180 dies perquè expliqui les mesures adoptades per tal de reparar les violacions d’aquesta mena, a la vegada que l’insta a assegurar que no es continuaran produint. El president és ràpid a desmentir aquest últim punt assegurant que els seus drets com a diputat al Parlament Europeu estan sent violats, ja que no pot exercir plenament com a eurodiputat.

“És el moment que Espanya prengui decisions ja, fa massa temps que dura. Han vingut altres condemnes contra Espanya, i en vindran més, i Espanya no fa res. Fa alguns maquillatges, però el nucli dur que permet que es continuïn violant drets polítics es manté intacte. I seria el moment que no continués violant més, que tragués tots els obstacles espanyols que impedeixen que el conseller Comín, o jo mateix, puguem exercir amb tota llibertat els nostres drets polítics com a membres del Parlament Europeu, perquè és això el que van votar més d’un milió de persones” conclou Puigdemont.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut