Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024
Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024

VÍDEO | Octuvre treu els draps bruts del despatx Cuatrecasas i la “màfia juridicoeconòmica” de la qual forma part

|

- Publicitat -

La plataforma Octuvre ha publicat un nou vídeo en el qual exposa sense embuts tot el que s’amaga darrere el posicionament de l’esfera judicial espanyola contra la llei d’amnistia pactada entre els partits independentistes d’ERC i Junts amb el PSOE. L’entramat, que Octuvre ha titllat de “mafia juridicoeconomica” esquitxa el famós despatx d’advocats Cuatrecasas, així com l’exministra del PP Soraya Sáenz de Santamaría, l’exadvocada de l’Estat Marta Silva de Lapuerta, o el fiscal Pedro Javier Ariche.

Publicitat

La plataforma comença el vídeo alertant que “darrere els ultres espanyolistes” que han monopolitzat les últimes setmanes amb les manifestacions i els aldarulls davant la seu del PSOE “hi ha gent molt poderosa movent els fils”, entre elles, el despatx Cuatrecasas, que s’ubica a l’Avinguda Diagonal de Barcelona. Octuvre repassa en ordre cronològic els avenços de la llei d’amnistia fins a arribar als pactes d’ERC i Junts amb el PSOE, passant per les crítiques de personalitats com Aznar o Guerra, així com pels comunicats emesos pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid (ICAM) contra la norma.

El despatx Cuatrecasas va unir-se al comunicat de l’ICAM, en un moviment que potser des del despatx pensaven que passaria desapercebut, però que Octuvre ha sabut analitzar per treure’n l’aigua clara i exposar el veritable entramat que hi ha entre el despatx, l’ICAM i el PP. Cuatrecasas és un despatx centenari que va començar com un negoci familiar, i que va anar creixent fins que el 2009 la família entra a la llista de les 100 fortunes de l’Estat espanyol, amb un patrimoni de 500 milions d’euros.

Tres anys després, el 2011, les coses es torcen i la fiscalia de delictes econòmics es querella contra el propietari del despatx, Emilo Cuatrecasas, a qui acusen d’haver desenvolupat un “sofisticat artifici negocial dirigit a camuflar davant la hisenda publica els seus beneficis econòmics”, així com a “mostrar davant el fisc una realitat econòmica falsa”. Per tot això, demanaven per a Emilio Cuatrecasas 8 anys presó.

Aquella mateixa setmana de 2011, Mariano Rajoy és investit president de l’Estat espanyol; l’aleshores líder del PP i president nomena Soraya Sáenz de Santamaría vicepresidenta i ministra de presidència. Poc després, el gener del 2012, Saénz de Santamaría designa com a advocada general de l’estat a Marta Silva de Lapuerta, una advocada madrilenya filla del ministre franquista Federico Silva, i neta del tresorer del PP implicat en trama Gürtel.

Et pot interessar  La injustícia espanyola torna a fer de les seves: rebutja amnistiar els quatre investigats per protestar contra Felip VI a Caldes

Tal com exposa Octuvre, abans d’ostentar aquest càrrec que depenia directament del ministeri de la Presidència, Silva de Lapuerta havia format part de la junta directiva del Reial Madrid de Florentino Pérez; també havia estat secretària general de la immobiliària Sacyr Vallehermoso, empresa que apareix als “papers de Bárcenas” com a donant del PP, i formava part del Tribunal de Comptes. La mateixa Silva és qui va registrar personalment els recursos contra la Llei de consultes i contra el 9-N.

Així doncs, quan el 2012 Emilio Cuatrecasas compareix davant jutge que investiga el frau a hisenda, la causa, lògicament, acaba arxivant-se, tot i que per a poc temps, ja que torna a obrir-se després de diversos recursos. No obstant això, l’abril del 2015, l’advocat de Cuatrecasas arriba a un acord amb l’Advocacia General de l’Estat i amb la Fiscalia, pel qual Emilio paga multa a canvi d’evitar la presó. En aquest punt l’entramat es torna encara més interessant, ja que en aquell moment, el fiscal era Pedro Javier Ariche. Aquest va dirigir l’acusació contra els membres de la Mesa del parlament i Miquel Buch, va instar mossos a actuar contra els llaços grocs i va defensar la persecució contra els professors acusats d’humiliar els fills dels agents de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca. El 2018, Ariche va rebre per part de Marlaska la medalla al mèrit policial per la seva defensa dels valors constitucionals.

Després de la primera moció de censura del PSOE contra el PP, que acaba amb la dissolució del govern popular, el despatx de Cuatrecasas, encara presidit per Emilio Cuatrecasas, fitxa Soraya Sáenz de Santamaría. Ara, el despatx que encara presideix Emilio, que va lliurar-se de la presó pel pacte amb la fiscalia i l’advocacia, que dirigeix Marta Silva, que va ser posada al càrrec per Soraya, s’uneix a la resta de l’espanyolisme en els posicionaments contra l’amnistia.

Tal com exposa Octuvre, “les esperpèntiques manifestacions contra l’amnistia són només una part de la reacció de l’estat”. Però “hi ha una part molt més profunda i poderosa formada per persones que es protegeixen mútuament, que controlen fiscalies i jutjats, i que es reparteixen càrrecs, influència, suport i protecció”.

“A Octuvre creiem que difícilment es pugui esperar gaire cosa d’una amnistia en un estat tan podrit com el de Marta Silva, Pedro Ariche, Soraya Sáenz o Emilio Cuatrecasas” sentencia la plataforma.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut