Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024
Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024

VÍDEO | Octuvre contradiu Adif: exposa el frau i l’infrafinançament de Rodalies que expliquen les incidències ocorregudes

La plataforma Octuvre exposa les mentides de l'Estat espanyol sobre el finançament de Rodalies

|

- Publicitat -

La plataforma Octuvre torna a exposar les mentides de l’Estat espanyol sobre el finançament de Rodalies, amb les quals explica els recents incidents a l’estació de Manlleu (Osona), on circula la línia R3, i a l’estació de Gavà (Baix Llobregat), on la incidència encara no resolta de l’R2 Sud afecta centenars de milers d’usuaris. Així, amb aquest vídeo, Octuvre també desmenteix les recents declaracions del director general d’infraestructura i manteniment d’Adif, Ángel Contreras, que assegurava que l’incendi que va causar un bon ensurt als usuaris de l’R3 no és provocat per la manca d’inversió o de manteniment.

Publicitat

Les incidències greus es multipliquen entre 2013 i 2019: 29 dies amb incidències

Marta Sibina exposa quatre arguments amb els quals, elegantment, desmunta els arguments dels responsables del Govern espanyol, d’Adif i de Renfe, però també els de l’executiu català, que neguen que la xarxa ferroviària catalana estigui infrafinançada. El primer de tots és l’últim reportatge d’elDiario.es en el qual es revela el nombre exacte d’incidències greus registrades a totes les línies de Rodalies en l’últim any, destacant que els usuaris pateixen incidències 29 dies dels 31 que acostuma a tenir un mes. També destaca que el 2013 van registrar-se 295 incidències, una xifra que va augmentar brutalment el 2019, amb 594 incidències registrades.

Les dades d’elDiario, tal com revela Octuvre, les amagava el mateix Govern de la Generalitat a través del Departament de Territori, que va presentar al·legacions en contra de donar accés a aquesta informació.

Milions de promeses incomplertes que comprometen la qualitat de Rodalies i de les infraestructures de Catalunya, però no les de Madrid

Fent ús de l’hemeroteca, Octuvre recorda les declaracions que l’aleshores president d’Espanya, José Luís Zapatero, va fer el 2009, quan va prometre una inversió de 4.000 milions d’euros a Rodalies. No obstant això, el 2015 només s’havien executat 520 milions d’euros, dels 4.000 promesos. La mateixa promesa va fer Mariano Rajoy poc abans del referèndum de l’1-O, assegurant que invertiria 4.000 milions d’euros en infraestructures de Catalunya, dels quals “només van arribar 264 milions d’euros”.

Amb tot, a Catalunya, des de la dècada del 1990, s’han construït 3 quilòmetres nous de via i 5 estacions noves. Mentrestant, tal com exposa la plataforma, a Madrid s’han construït 84 quilòmetres de vies noves, s’han desdoblat 3 quilòmetres, i s’han fet 20 noves estacions.

Et pot interessar  Retards a l'R2sud, l'R13, l'R14, l'R15 i l'R16 per una incidència a Sant Vicenç de Calders

Burles i mentides contra els catalans que perden el seu temps utilitzant un servei nefast

El tercer argument que dona Sibina es remunta a la setmana passada, a la incidència de l’R2 Sud, la causa de la qual encara es desconeix, ja que els responsables del Govern, d’Adif i de Rodalies continuen insistint que un llamp va causar la incidència. Una explicació que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va desmentir, perquè no hi havia registre de cap llamp caigut a Gavà. Tot i la veracitat de l’informe de l’SMC, l’ara reprovada ministra de Transports, Raquel Sánchez, lluny de fer autocrítica i assumir responsabilitats, va espolsar-se les crítiques reblant que “tot això era una polèmica generada artificiosament” per fer campanya. En la mateixa línia va expressar-se el cap del PSC, Salvador Illa, que durant un acte electoral va dir Catalunya havia de passar de la cultura de la queixa a la cultura de la feina. 

“I mentre passa tot això, el Govern de la Generalitat es limita a exigir al govern espanyol que assumeixi les seves responsabilitats. Saben perfectament que el PSOE no els farà cas, però així i tot el seu partit continua aprovant els pressupostos del PSOE sense aconseguir cap millora real” lamenta Sibina.

Finalment, Sibina rememora la manifestació convocada el 2007, i que per a molts va ser l’inici del procés sobiranista, en la qual s’exigia tenir capacitat de decisió sobre les infraestructures pròpies. No obstant això, 14 anys després, i citant el periodista Salvador Cot, els dirigents polítics “ni diuen prou ni se’n recorden de reclamar el dret a decidir sobre les nostres infraestructures

“Milers d’hores de feina perdudes, inversions nul·les, mentides i, fins i tot, com vam veure a Manlleu, perill per la vida dels catalans que utilitzen Rodalies” resumeix Sibina. “Això s’ha d’acabar i hem de ser capaços de dir prou d’una vegada per totes. Haurem de veure com ho fem, però mentrestant és imprescindible que aquestes dades que hem explicat arribin a tots els telèfons mòbils de Catalunya” conclou.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut