“Toca esborrar del mòbil el contacte de la Núria. Ja no em despenjarà més el telèfon. Ni em contestarà els missatges de WhatsApp amb sobredosi d’emoticones”. Així comença el colpidor missatge del guionista i presentador Òscar Dalmau, amic i fan incondicional de l’artista Núria Feliu, que recentment ha mort als 80 anys.
A través d’un estens fil de Twitter, Dalmau detalla com es van conèixer gràcies a una companya del batxillerat que, precisament, era neboda de la cantant. “Li vaig demanar a l’Eulàlia el telèfon de la tieta i li vaig trucar des de l’admiració més absoluta”, assegura.
Enganxat al jazz vocal, Dalmau admet que va ser “una grata sorpresa” descobrir que aquella música també havia estat cantada en la seva llengua materna “amb una qualitat musical excel·lent”. Per això, el guionista, ferm defensor de la llengua catalana, va agrair a Feliu la “feina(da) que havia fet per la normalització del català a través de les seves cançons”.
L’artista el va convidar a casa i en aquell moment va néixer una amistat carregada de respecte i admiració. “A partir de molts contactes que em va passar, vaig poder editar i documentar quatre recopilatoris de pop cantat en català dels anys 60”, explica el presentador.
Dalmau la reivindica com “una actriu que cantava”, ja que ella mateixa s’autodenominava cantatriu.”Fa 5 anys vaig tenir el privilegi de poder cantar amb ella. Bé, ella cantava i jo feia el que podia. Vam deixar-ho enregistrat en un CD titulat La pols i l’era, vam gravar el videoclip tots dos a cavall d’una Vespa i, fins i tot, vam compartir escenari al Canet Rock. Aquesta cançó va ser l’últim enregistrament de Feliu, l’any 2016.
Toca esborrar del mòbil el contacte de la Núria. Ja no em despenjarà més el telèfon. Ni em contestarà els missatges de WhatsApp amb sobredosi d’emoticones. Una pena molt gran. El 21 de setembre hagués fet 81 anys. [fil] pic.twitter.com/yyMM9b63cx
— òscar dalmau (@philmusical) July 22, 2022