Edició 2342

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 23 de desembre del 2024
Edició 2342

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 23 de desembre del 2024

Usuaris denuncien que Google prioritza el castellà i relega el català als resultats de cerca

|

- Publicitat -

Nou crit d’alerta per la davallada de l’ús del català, aquesta vegada a l’esfera d’internet. Usuaris catalanoparlants del cercador Google, el més utilitzat arreu del món, denuncien que els resultats de les cerques al navegador prioritzen els resultats en castellà, relegant les webs en català a un segon pla.

Publicitat

En un moment en què els resultats que proporciona Google són cada vegada més personalitzats, molts usuaris que asseguren tenir configurat el cercador en català, així com les preferències, i consultar principalment les pàgines en català, posen de manifest que fa temps que els resultats principals només apareixen en castellà. Els resultats en català queden per sota i, per tant, tenen menys visibilitat i rellevància.

Softcatalà, l’organització per l’ús del català a les noves tecnologies, ha pogut constatar aquesta realitat de discriminació lingüística al català des de Google, que afecta principalment als webs multilingües. Tal com exposa Softcatalà, si hi ha dues pàgines equivalents, els cercadors prioritzen el contingut en castellà, fins i tot quan les pàgines en català tenen el mateix contingut o millor.

Tot i que es desconeix què motiva aquesta situació, tot apunta que es tracta d’un canvi en l’algoritme de Google, una cosa que no pot confirmar-se perquè es tracta d’un algoritme secret. Tampoc hi ha una solució a aquesta situació; tal com apunta Softcatalà, el que s’ha de fer és informar a Google perquè entengui la gravetat del problema, continuar utilitzant el cercador i fer les cerques en català, i no fer clic a la primera cerca que aparegui, sinó navegar fins a trobar els resultats en català.  

Molts usuaris han traslladat a Twitter el seu descontentament amb els resultats de Google, on denuncien la imposició del castellà als resultats de cerca.

Et pot interessar  Les ràdios musicals hauran de programar en català el 25% de les cançons que emetin a partir de l’1 de gener de 2026
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut