Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

Uns 3.700 professionals sanitaris comencen cursos de català per aprendre i millorar el coneixement de la llengua

Gairebé 2.000 persones cursaran el nivell elemental de llengua catalana (B1) per a l'atenció sanitària

|

- Publicitat -

Un total de 3.711 professionals sanitaris han començat aquest dimecres els cursos de català gratuïts i en línia que ofereix el Govern. L’objectiu és aprendre o millorar el nivell de coneixement de la llengua. En finalitzar la formació, els sanitaris rebran un certificat d’aprofitament i podran optar a un examen que el Departament de Salut convocarà per obtenir una titulació oficial equivalent a les de la Secretaria de Política Lingüística. Del total, 1.977 cursaran el nivell elemental de llengua catalana (B1) per a l’atenció sanitària; 367 el nivell intermedi (B2) i 1.367 el de suficiència (C1). A més, 1.229 persones pertanyen al col·lectiu mèdic i 753 al d’infermeria.

Publicitat

Hi ha 581 participants de personal tècnic de cures auxiliars d’infermeria, 478 són personal d’administració, 540 tenen altres professions sanitàries, 22 són professionals de treball social, 32 zeladors i 65 d’altres col·lectius.

Per gènere, 2.727 són dones, 979 homes i cinc no binaris. Pel que fa a l’edat, la mitjana dels participants és de 42 anys. La persona més gran té 69 anys i la més jove 19.

Cada professional participa, en grups de 20 persones com a màxim, en un dels itineraris segons el nivell. La durada dels cursos és de 100 hores entre autoformació virtual tutoritzada (60 hores) i formació virtual amb activitats pràctiques orals i de conversa (40 hores). Els cursos s’allargaran fins al 30 de novembre.

Per portar a terme la formació d’aquest programa s’han contractat 45 professors.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha destacat que s’ha donat un gran èxit de convocatòria i ha recordat que és la més massiva i la més intensa en política lingüística del Govern en els darrers temps per normalitzar l’ús i el coneixement del català al sistema de salut. El conseller ha dit que el català és “essencial” per atendre els pacients i, per tant, també pera al “qualitat i seguretat assistencial”.

Et pot interessar  El castellà és la llengua “més rellevant” en un 41,6% dels llocs de feina de Catalunya, segons un estudi de la UGT

El Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC) subvenciona el cost de la formació amb 1.482.300 euros a l’entitat Unió Consorci Formació com a entitat proveïdora de formació de les patronals sanitàries de La Unió Catalana d’Hospitals i el Consorci Associació Patronal Sanitària i Social. De la seva banda, el Consorci per a la Normalització Lingüística ha estat l’encarregat d’elaborar materials didàctics específics i singularitzats per a l’àmbit sanitari.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut