“Criminalitza a la dona, és homòfob i extremista”. Són paraules de la fins ara diputada al Congrés per Vox a Balears, Malena Contestí, sobre el partit ultradretà en una carta amb la qual ha renunciat a liderar cap de les llistes de la formació a les eleccions espanyoles del 10 de novembre i ha abandonat la militància.
Contestí, que explica que va cofundar ‘Actúa’ per defensar -entre altres coses- la unitat d’Espanya, la lluita contra l’independentisme i els drets lingüístics, la llibertat econòmica i la disminució de la sobredimensionada administració, diu ara que aquella “il·lusió inicial s’ha tornat a poc a poc en una profunda decepció” després de la coalició electoral que va provocar la seva entrada a Vox. Així, critica la “imposició d’un dogmatisme” i assenyala “múltiples escàndols de suposades irregularitats que no només no s’investiguen sinó que es protegeixen; l’exclusió i l’insult constant als altres partits, la demagògia, l’homofòbia, i els extremismes diversos […] en contraposició a la política basada en oferir solucions reals amb principis clars”.
Segons la ja exdiputada, la formació de Santiago Abascal fa “política de titular”, on “l’important és fer soroll per sortir en premsa”, i per a això “tot val, fins i tot la manipulació, la criminalització dels dissidents interns o la banalització”. Contestí assegura haver sentit “profunda vergonya” veient-se relacionada amb “un oportunista com Salvini” o veient que s’utilitzen “obvietats” com que “els drets de tots ja estan protegits a la Constitució” amb l’objectiu que drets adquirits com el matrimoni entre homosexuals es converteixin en el dret a fer “el que vulguis mentre jo no ho vegi”. Així, critica que “una foto amb la bandera del moviment gai hagi estat motiu d’expulsió del partit” o que “es manipuli la realitat per vincular directament el terrorisme amb la immigració”, amb “l’única finalitat d’atacar a totes aquelles organitzacions que no participen d’aquest proselitisme confessional internacional al qual Vox pertany”.
En aquest sentit, ha denunciat també que es “criminalitzi” a la dona que passa “pel trauma d’avortar”, “sense atendre a les seves circumstàncies, dirigint-se a la possibilitat fins i tot d’estatalitzar als nens, o irrompent en minuts de silenci amb pancartes polítiques”.