Una dona de 42 anys ha mort després que les fortes pluges d’aquesta matinada l’hagin arrossegat per la riera de Tiana (Maresme). El cos s’ha trobat a primera hora del matí a la platja del Cristall de Badalona, segons han confirmat fonts dels Mossos d’Esquadra. La policia catalana ha rebut l’avís a les 7.40 hores. Els Bombers de la Generalitat havien iniciat una recerca cap a les tres de la matinada de la dona després de rebre l’avís que havia desaparegut arrossegada per l’aigua a la riera.
Els Bombers han rebut l’avís de la desaparició de la dona quan faltaven uns minuts per a les tres de la matinada, i han activat un dispositiu de recerca, entre elles tres dels GRAE Subaquàtic. Els efectius han fet una recerca des de la riera, passant per l’interior del pas soterrani que canalitza l’aigua fins a la desembocadura del mar. La unitat de drons ha resseguit el tram del riu, i aquest dissabte al matí s’han activat efectius del grup caní de recerca i la unitat de mitjans aeris amb efectius dels GRAE, però finalment no ha calgut la seva intervenció.
Després de trobar el cos sense vida de la dona a la platja del Cristall de Badalona, els Mossos d’Esquadra estan investigant si la víctima va ser arrossegada per la riera amb el vehicle o no.
El Maresme ha estat una de les comarques afectades per les fortes pluges de la nit passada. L’aigua caiguda ha provocat la crescuda de rieres i alguns cotxes han estat arrossegats.
Protecció Civil havia desactivat divendres al vespre l’alerta del pla Inunciat perquè no hi havia noves previsions d’intensitat de pluja per part del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), però de matinada les pluges van començar amb intensitat a les comarques de l’interior de Tarragona i van avançar cap a les comarques centrals i les de Barcelona i Girona.
Arran de la intensitat torrencial d’algunes de les precipitacions i els avisos d’observació del Servei Meteorològic, Protecció Civil va tornar a activar l’alerta de l’Inuncat cap a tres quarts de dues de la matinada. A Canaletes (Anoia) s’han superat els 40 litres per metre quadrat en 30 minuts. El pla està ara en prealerta perquè de cara a demà es preveuen noves precipitacions que podrien ser intenses. Protecció Civil no descara tornar a activar l’alerta.
Avisos per inundacions
Els Bombers han rebut 178 avisos, més de cent a la regió metropolitana nord, per problemes causats per les fortes pluges. Principalment, han estat per inundacions a la via pública, pàrquings i baixos, així com sanejar despreniments en edificis, retirar arbres, roques a la calçada i per incidències en el cablejat elèctric.
Per exemple, uns 200 metres lineals de carrers a l’Escala, on hi ha hagut 15 avisos, han quedat inundats amb més d’un metre i mig d’aigua i ha afectat portals i murs, on alguns han caigut. També hi ha hagut alguns cotxes atrapats per l’aigua. Al carrer Galceran de Masquefa, un cotxe ha estat arrossegat per la riera cap a tres quarts de tres de la matinada, però el conductor ha pogut sortir-ne sense cap afectació personal.
A Terrassa, cap a les dues, els Bombers han rescartat dues persones més que han estat evacuades a la Mútua de Terrassa.
La línia de tempestes fortes ha escombrat de matinada el litoral i prelitoral nord de Catalunya, amb especial incidència a les comarques del Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Selva, Gironès i Baix Empordà. Els registres han estat destacats en diverses poblacions com Verges amb 76 litres, Vilanova del Vallès amb 40,9 litres, la Roca del Vallès amb 37 litres, Dosrius amb 34,6 litres o Granollers amb 30,1 litres, segons dades de les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic.
407 trucades al 112
El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les vuit del matí un total de 407 trucades relacionat amb aquest episodi de pluges intenses, la majoria rebudes des del Vallès Occidental (109) Vallès Oriental (63), Tarragonès (44), Barcelonès (33) i Maresme (25). Les localitats amb més trucades per les tempestes han estat Sabadell (31), Tarragona (31), Terrassa (26) i la Roca del Vallès (23).
Durant la matinada també s’han emès avisos per l’increment de cabals d’alguns rius al Camp de Tarragona, amb afectacions al Francolí, Gaià i Anoia. La situació ja està normalitzada.