Edició 2373

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 23 de gener del 2025
Edició 2373

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 23 de gener del 2025

Una diputada islandesa deixa malparada la democràcia a Espanya en comparar-la amb Turquia

"Ens hem reunit amb representants kurds i no hem rebut cap petició de les autoritats turques per ser presents en aquella reunió", diu recordant quan va haver d'impedir que l'ambaixadora espanyola, María Isabel Vicandi, assistís a una trobada de diputats del país nòrdic amb Alfred Bosch

|

- Publicitat -

La diplomàcia espanyola va patir recentment una derrota després que la comissió d’Exteriors del Parlament d’Islàndia -i, en concret, la vicepresidenta de la comissió parlamentària, Rosa Björk- vetés l’entrada a l’ambaixadora d’Espanya, María Isabel Vicandi, a una reunió que els diputats del país nòrdic tenien amb el conseller d’Exteriors, Alfred Bosch. Van argumentar que anava en contra del dret a la llibertat d’expressió i reunió.

Publicitat

Björk ha parlat ara per a media.cat, on ha recordat els fets i ha afirmat que la trobada amb Bosch “era una oportunitat per tal d’entendre què passa a Catalunya, per parlar sobre el judici que està tenint lloc a Madrid i sobre les demandes democràtiques pel què fa al dret a decidir”. “El mateix divendres l’ambaixadora ens contacta i ens demana ser present a la reunió. I li dic que no, que això és una reunió de la comissió amb qui sigui que ens vulguem trobar. Des del meu punt de vista, aquesta petició és molt inapropiada”, ha explicat per comparar la qualitat democràtica espanyola amb la de Turquia. “Nosaltres, per exemple, ens hem reunit amb representants kurds i no hem rebut cap petició de les autoritats turques per ser presents en aquella reunió”, diu.

També ha parlat sobre quan va anar a Madrid a seguir des d’un hotel, acompanyada de membres d’ERC, la declaració d’Oriol Junqueras al judici de l’1-O. “Veure el judici ha estat un punt d’inflexió. Una cosa és respectar els afers interns d’un país, però quan veus que hi ha gent empresonada pel que pensa, aleshores és ja una qüestió de drets humans, de democràcia, de llibertat d’expressió”, reclama. I conclou que “el perill és que s’utilitzi Catalunya per part de la dreta espanyola per anar encara més a la dreta, per accentuar el seu nacionalisme i populisme. Aquest és el perill real per a Europa”. Rósa Björk està fent gestions per tal que el cas català arribi al Consell d’Europa.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí