Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart, ha explicat al 324 la seva tercera visita a una sessió del Consell de Drets Humans de l’ONU a Ginebra, destacant els “ritmes lents” d’aquesta mena d’institucions en relació a la seva valoració sobre la presó preventiva de Cuixart. En aquest sentit, ha agraït l’ajuda de la fundació internacional de protecció dels drets humans ‘Front Line Defenders’ “no només amb els presos polítics”, ja que creu vital “pressionar a les organitzacions internacionals” perquè s’investiguin casos de ciutadans com Roger Español.
Sobre el fet que el Tribunal Constitucional hagi dictat la primera sentència que denega la llibertat a Cuixart, obrint la porta a recórrer a Europa, Bonet ha comentat que -entre altres coses- estan valorant si esperar a la sentència del Suprem. De la seva visita a Ginebra, també ha explicat els contactes internacionals amb diversos col·lectius i mitjans de comunicació. I, en relació al fet que la retransmissió del judici pugui haver canviat part de l’opinió pública espanyola solidarintzant-la amb els presos polítics- Bonet ha preferit ser “prudent”; tot i que ha explicat que el periodista Antonio Ferreras (crític a La Sexta amb el moviment republicà) “en la intimitat es solidaritza molt, com altres persones”.
Per acabar, ha comentat la declaració de Cuixart al Suprem, lamentant el fet que l’acusació “criminalitzi de base tot el que té a veure amb la mobilització al carrer i la desobediència civl”. En aquest sentit, ha denunciat “el punt de vista no democràtic d’aquestes persones”. “Els va fer por que fóssim molts a les manifestacions i per votar”, ha etzibat, per criticar que “puguin pensar que el projecte polític dels catalans és fer servir població manipulable com una muralla humana”. “Si ell és a la presó per una cosa que hem fet més de dos milions de persones, fins i tot els que anaven a votar que no” -ha dit Bonet- és normal ser conseqüent perquè “pots hipotecar moltes generacions futures”.