Edició 2363

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 13 de gener del 2025
Edició 2363

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 13 de gener del 2025

Tvitec aposta per Catalunya per produir vidre corbat i abans que acabi l’any donarà feina a 125 treballadors de Cricursa

|

- Publicitat -

L’empresa lleonesa Tvitec, dedicada a la transformació de vidre, donarà feina abans de finals d’any a 125 treballadors de Cricursa, entre les plantes de la Sentiu de Sió (Noguera) i Granollers, tal com s’havia compromès en el procés concursal en què va adquirir Cricursa. Tvitec aposta per consolidar Catalunya com a centre estratègic en la producció de vidre corbat en l’àmbit internacional i, amb els projectes que té, confia seguir creixent i generar més llocs de treball en aquest territori. Empresa i Treball li ha concedit una subvenció d’1,5 MEUR per reindustrailitzar les instal·lacions de la Sentiu i Granollers. D’altra banda, s’han recol·locat a través del SOC una cinquantena d’extreballadors de Cricursa en altres empreses de la Noguera.

Publicitat

 

Tvitec ha presentat aquest divendres el seu pla estratègic d’implantació a Catalunya, després d’adquirir en el procés concursal l’empresa Cricursa, i així les seves plantes de la Sentiu de Sió i Granollers, a més de la de Balaguer, tancada des de fa mesos. En el marc de la taula per a l’ocupació i la reindustrailització de la Noguera, el grup lleonès, líder en la transformació de vidres d’altes prestacions per al sector de l’edificació i amb facturació anual d’uns 150 milions d’euros, ha expressat la seva aposta per centrar a Catalunya (a la Sentiu i Granollers) la producció de vidre corbat per a tot el món. Així mateix, la firma ha decidit mantenir la marca Cricursa, ara sota la denominació Tvitec-Cricursa.

 

El director comercial de Tvitec, Alberto Fernández, ha agraït el suport rebut del Govern, així com l’entesa amb els extreballadors de Cricursa i sindicats. La firma es va comprometre en el procés concursal a subrogar 125 treballadors de Cricursa i, actualment, ja són 64 les persones que treballen als centres de la Sentiu de Sió (40) i Granollers (24). La previsió és arribar a les 125 abans de finals d’any, aproximadament la meitat a cada planta. Tot i això, Tvitec confia seguir creixent els pròxims anys a Catalunya i acostar-se als 280 treballadors que tenia Cricursa, amb els diferents projectes que té en marxa.

 

Subvenció d’1,5 MEUR d’Empresa

 

El Departament d’Empresa i Treball ha concedit una subvenció a Tvitec per la reindustrailització de les instal·lacions de Cricursa. En concret, 900.000 euros per finançar l’adquisició d’actius i 600.000 euros, per cobrir 60 dels 125 llocs de treball que es generaran fins a finals d’any, segons ha explicat el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos.

 

A la vegada, l’empresa negocia amb Economia, a través de l’Institut Català de Finances (ICF), per obtenir fiançament per potenciar la industrialització que ha de possibilitar convertir Catalunya en un centre estratègic en producció de vidre corbat i, d’aquesta manera, poder crear nous llocs de treball en el futur.

 

Alberto Fernández ha detallat alguns dels encàrrecs que té Tvitec com ara proveir el vidre que produeix a les torres Colon de Madrid de Mútua Madrilenya, a la Torre Cibeles del Banc d’Espanya, al Palau de la Música de València o a les botigues Nike d’arreu del món, alguns dels quals se subministraran des de les fàbriques de Catalunya.

 

Recol·locats mig centenar d’extreballadors de Cricursa a la Noguera

 

D’altra banda, el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé ha explicat que, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), s’ha aconseguit la recol·locació d’una cinquantena d’extreballadors de Cricursa en altres empreses de la comarca de la Noguera.

 

El president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, ha valorat molt positivament l’aposta de Tvitec per les instal·lacions de Cricursa de la Sentiu de Sió. “Venim d’uns mesos d’incertesa i ara veiem les inversions que vol fer Tvitec”, ha ressaltat. Així mateix, Plensa ha posat en valor que “quan administracions i empreses van de la mà, les coses són més àgils i més efectives”.

 

Després de trobar una solució al tancament de Cricursa, la taula per a l’ocupació i la reindustrialització de la Noguera té altres dues qüestions sobre la taula, per una banda, l’escorxador Sami de Vallfogona de Balaguer, i l’incenndi que va patir Mobles Ros d’Artesa de Segre, per altra.

 

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut