Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

Tremosa demana que el Govern sigui a la taula de negociació dels fons europeus “perquè les pimes no quedin fora”

|

- Publicitat -

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha reclamat aquest dilluns que el Govern tingui un lloc a la taula de negociació dels fons europeus “perquè les pimes no quedin fora”. El titular de la cartera empresarial de l’executiu català ha lamentat, en aquest sentit, que fins ara “només” s’hi ha vist “Sánchez amb l’Íbex-35”. Tremosa ho ha dit durant la primera de les tres sessions del cicle de diàlegs virtuals ‘L’any de la pandèmia: reflexions des de l’economia, la ciència i la cultura’, que organitza la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid-Centre Cultural Llibreria Blanquerna. L’acte ha comptat també amb la participació del secretari general de la patronal de la petita i mitjana empresa, Pimec, Antoni Cañete.

Publicitat

Tremosa ha avisat que la captació de fons europeus “no va de quotes ni de percentatges”, sinó de projectes “competitius i transformadors”. El conseller ha remarcat que el Govern està treballant amb el teixit industrial i empresarial de Catalunya, i ha assegurat que abans de Nadal presentarà de 250 a 300 grans iniciatives tractor “que hem detectat i fet aflorar”.

 

Es tracta, ha dit, de projectes “imprescindibles i imbatibles” per valor d’entre 30.000 i 50.000 milions d’euros per generar creixement econòmic i d’atracció sobre pimes i empreses i “per tal que Madrid no pugui dir que no”. També ha assegurat que “quan els concursos són oberts i transparents, Catalunya s’emporta el 30% dels fons europeus als quals opta Espanya”.

 

Obertura parcial intel·ligent

 

A banda, el conseller d’Empresa i Coneixement ha explicat que el Govern ha acordat una “obertura parcial intel·ligent” per recuperar l’activitat econòmica i “evitar l’asfixia” dels sectors més afectats, i ha advertit que si el govern espanyol no aporta ajuts directes per aguantar els tancaments a l’estil del que han fet altres països europeus “hi haurà una mortalitat empresarial mai vista”.

 

“A França no hi ha aquest debat perquè els ajuts directes de l’estat permeten aguantar el tancament, com a Alemanya, però en canvi això no passa a Espanya”, ha denunciat. Tremosa ha subratllat que el Govern ha “congelat taxes i injectat diner públic en temps rècord” per “ajudar” els sectors productius de Catalunya, i ha lamentat que, en canvi, el govern espanyol “no ha injectat diners ni ajornat impostos”, tal com, ha recordat, han criticat el Fons Monetari Internacional i el Banc Central Europeu.

 

El titular d’Empresa i Coneixement ha denunciat també el “desastre absolut” del Servei Públic d’Ocupació Estatal, pel fet que des de l’agost no estigui finançant ni ERTOS ni persones a l’atur. El conseller ha reclamat al govern espanyol que faci “una revisió a fons” de com es relaciona amb els contribuents “perquè si no quedarà fora, no per culpa de la pandèmia sinó per la seva mala gestió endèmica”.

 

També ha afirmat que l’objectiu del Govern “ha estat i és salvar empreses fins a normalitzar la situació”, perquè, ha subratllat, a diferència de les crisis anteriors, “l’estalvi ha crescut i ara espera el final de la incertesa”.

 

Liquiditat directa i urgent

 

De la seva banda, el secretari general de Pimec, Antoni Cañete, ha demanat millores a les mesures d’ajut a les petites i mitjanes empreses per tal que hi hagi una “liquiditat directa i urgent”. Durant el debat, presentat pel delegat de la Generalitat a Madrid, Gorka Knörr, i moderat pel periodista Ramon Rovira ha fet una crida a l’Administració Pública perquè tingui cura de “qui paga els impostos”, en referència a pimes i autònoms. Cañete ha alertat que per sortir d’aquesta crisi econòmica cal “reactivar” l’activitat de les pimes i els autònoms, una fórmula que, al seu parer, passa per injectar-hi liquiditat “per resoldre els seus problemes de solvència”.

 

 

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut