Aquesta partida –que assolia els 14 MEUR- permet a Madrid una inversió de 50 euros per habitant de l’administració pública, lluny dels 90 euros actuals dels ciutadans de Barcelona. La diferència, segons Subirats, surt del fons estatal.
Una altra de les proposes és treballar amb el sector de l’exhibició cinematogràfica amb l’objectiu de dotar determinades pel·lícules d’un major recorregut a les cartelleres. “No volem crear una filmoteca municipal, sinó trobar una solució per allargar determinades pel·lícules a través de centres cívics o sales exhibició com el Zumzeig, els Texas o els Girona”, ha reblat.
Finalment, aposten per aprofundir en la relació entre educació i cultura, apostant per incorporar la sisena hora a les escoles públiques on ja hi ha activitat cultural del Pla de Barris.
Alhora, preveu reforçar l’activitat del Consell de Cultura per convertir-lo en una assemblea oberta en l’àmbit de la cultura; reforçar els districtes en el sí de l’Icub i impulsar definitivament la Fabra i Coats.
Residències creatives
Un dels pilars fonamentals de la proposta de BComú és l’impuls de residències de la creació per facilitar l’intercanvi de creadors internacionals. A finals d’any es posaran en funcionament cinc apartaments de la Fabra i Coats i hi afegeix els tres espais per a escriptors a Vil·la Joana a la casa de Jacint Verdaguer.
En paral·lel, també es vol aconseguir inserir residències a Inonva, la Caldera, i el Graner.
Desplegament dels espais de Cultura Viva
El que fins ara ha exercit de director de Cultura Vivia de l’Ajuntament de Barcelona, Dani Granados, ha apostat per desplegar definitivament els espais de Cultura Viva a la ciutat, posant així fi “a 25 anys il·legalitat”. Segons Granados, hi ha tres categories que donen cabuda no només musica sinó a totes les disciplines culturals.
La mesura va acompanyada d’una nova línia de subvencions de 500.000 euros, que busca cobrir les inversions dels locals per adaptar-se al nou marc normatiu d’entre el 60% i el 75%.