Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

Una reconeguda arqueòloga de la UB, denunciada per assetjament laboral: “Vaig sentir-me com la seva esclava”

|

- Publicitat -

Fer de mainadera del seu fill o d’hostessa en una presentació del seu llibre. Aquestes són algunes de les tasques que van acabar assumint les investigadores de la reputada doctora en arqueologia Margarita Díaz-Andreu, segons expliquen a eldiario.es.

Publicitat

L’arqueòloga les amenaçava i les maltractava psicològicament, amb comentaris sobre l’aspecte físic o les inclinacions sexuals. A més, les explotava laboralment i els hi posava traves per demanar vacances o gaudir de les hores lliures. Alguns aspirants a entrar en el seu grup de recerca van arribar a treballar per a ella fins durant mesos sense contracte ni salari.

No és un cas puntual. Són diverses les investigadores i investigadors que han acabat amb problemes psicològics després de treballar sota les ordres de Margarita Díaz-Andreu. “Em vaig arribar a sentir com la seva esclava”, ha afirmat una de les entrevistades a eldiario.es.

La UB proposa apartar-la

Arran d’una denúncia presentada el juny de 2022, la Universitat de Barcelona (UB) ha presentat una resolució perquè la investigadora deixi de formar part del seu personal adscrit. Alhora, han indicat que els fets haurien tingut lloc a finals de mes de juny de 2022 i que la víctima hauria demanat el trasllat a la UAB el mes de setembre de l’any passat. La proposta es troba en període d’al·legacions i fins al mes d’abril no es preveu que es resolgui de forma definitiva.

Segons la UB aquesta és “l’única denúncia formal” que els consta en relació amb Margarita Díaz-Andreu, guanyadora del Premi Nacional d’Investigació Ramón Menéndez Pidal del 2021. El centre ha assegurat que tan bon punt es va tenir constància dels fets es va actuar amb “celeritat” perquè l’estudiant no hagués de tornar a tenir contacte amb Díaz.

Així mateix, han indicat que van intervenir per agilitar els tràmits i facilitar el procés perquè l’afectada pogués traslladar el seu expedient a la UAB. Alhora, han apuntat que es va posar en marxa el protocol pertinent. “Primer es va elaborar un informe jurídic i psicosocial, després s’ha fet aquesta proposta de resolució i ara ens trobem en període d’al·legacions”.

 

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut