Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Quinze alumnes competeixen per ser el millor estudiant de cuina i sala de Catalunya a les Borges Blanques

El pavelló de l'Oli de la capital de les Garrigues acull la quarta edició dels Premis Lladonosa

|

- Publicitat -

Un total de quinze alumnes de diferents escoles d’hostaleria d’arreu de les quatre demarcacions competeixen aquest diumenge a les Borges Blanques per ser el millor estudiant de cuina i sala de Catalunya en el marc de la quarta edició dels Premis Lladonosa. La fase final del certamen se celebra al pavelló de l’Oli de la capital de les Garrigues on els estudiants demostren les seves habilitats culinàries davant del jurat. Els Premis Lladonosa són iniciativa de l’Ajuntament de les Borges Blanques en homenatge al cuiner Josep Lladonosa per la seva tasca de recerca sobre la cultura gastronòmica catalana i tenen la voluntat de potenciar els estudis de cuina i sala i oferir oportunitats perquè els alumnes continuïn formant-se en l’àmbit culinari.

Publicitat

Més de 30 alumnes d’una quinzena d’escoles de cuina d’arreu de Catalunya han participat a les diferents proves i les dues semifinals del certamen celebrades el passat 15 de març amb alumnes de Girona i Barcelona i el 14 d’abril amb l’alumnat de Lleida i Tarragona. Finalment, han estat quinze els alumnes que participen a l’última fase del concurs. Concretament, vuit competeixen per ser el millor estudiant de cuina, mentre que la resta ho fan per ser el millor estudiant de sala.

Els premis compten amb la presència de Josep Lladonosa, qui ha explicat que en un context amb una manca de professionals en el sector de l’hostaleria, el concurs “vol posar el seu gra de sorra amb aquesta necessitat”. “Els guanyadors són persones ben preparades”, ha dit. En la mateixa línia s’ha expressat l’organitzador del certamen, Juan Sebastian. “Els premis són un escàner de talent”, ha assegurat.

Així mateix, els Premis Lladonosa tenen la voluntat de potenciar els productes de proximitat. De fet, els alumnes que han participat en la categoria de Cuina han elaborat un aperitiu basat en l’oli d’oliva de les Borges Blanques i un plat lliure al voltant de l’arròs. D’altra banda, els estudiants de sala han mostrat les seves habilitats amb l’elaboració de cafès, un còctel, el tall de pernil, el tiratge de cervesa, el servei de vi i el muntatge de taula.

L’Aaron, estudiant de l’Escola d’Hostaleria del Vallès Oriental, ha explicat que participar al certamen li ha servit per aprendre a gestionar el temps i a confiar amb les seves habilitats. “Estic content i orgullós del que estic aconseguint”, ha dit. Per la seva banda, l’estudiant de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona Júlia Díaz ha dit “estar contenta per l’experiència” i ha assegurat haver après dels seus companys.

El jurat dels Premis Josep Lladonosa està compost per una quinzena de professionals com Sergio Torres, un dels germans Torres amb tres estrelles Michelin, el xef Pep Moreno i el mateix Josep Lladonosa, entre altres.

Els guanyadors es donaran a conèixer aquest dissabte a partir de les cinc de la tarda. A banda d’un premi, els millors estudiants seran guardonats amb un contracte laboral.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut