Sense genitals no es pot accedir a l’Exèrcit espanyol ni a la Guardia Civil. Si bé és comprensible que hi hagi malalties físiques que puguin ser motiu per a no acceptar candidats a causa de les tasques que s’han de realitzar en aquest tipus de feina, no té cap mena de sentit que la manca o deformació dels genitals ho sigui. En quin moment han d’usar els aparells reproductors els soldats i els guàrdies civils en el seu dia a dia professional?
La resposta és una incògnita però així ho estipula una ordre publicada al BOE el 12 de gener del 2019, que actualitza el catàleg d’exclusions mèdiques per als aspirants als centres docents militars de formació.
La limitació encara va més enllà perquè la restricció també afecta a qui pateixi malformacions a les gònades (testicles o ovaris). Segons explica Publico.es, la publicació al BOE parla d’agenèsies (genitals que no es formen des del naixement), disgenèsies (anomalies o malformacions) i hipogenesies (si els genitals són més petits del normal), i fa referència a diferents “graus diferents de malformació” en els genitals i en les gònades.
El mitjà citat explica que experts neguen que aquest tipus d’anomalies en el desenvolupament sexual suposin de forma genèrica una limitació per exercir com a guàrdia civil o militar. També parlen de “discriminació” d’una normativa que consideren il·lògica.