La popular i històrica cantant Núria Feliu ha mort aquest divendres per les complicacions d’un ictus que ja fa més d’un any i mig que li van complicar la salut tal com ha informat la seva família a TV3.
Feliu ha estat una de les artistes amb la carrera musical més extensa de tota la història de la música catalana, que durava des del 1965, quan va començar a cantar en públic. De petita es va iniciar en la música als orfeons Canigó i de Sants, barri al qual sempre ha estat molt arrelada, i va fer també les primeres interpretacions com a actriu dramàtica. Després va formar part de l’Agrupació Dramàtica de Barcelona.
En tots aquests anys, Feliu ha arribat a gravar 50 discos de molts estils diferents, i sempre fidel a la llengua catalana com a principal llengua per expressar les seves lletres.
Premis
Al llarg de la seva trajectòria, ha rebut nombrosos premis que van des del trofeu de l’any de Ràdio Barcelona a la millor cantant (1966); el premi del Ministeri de Cultura al millor disc de cançó tradicional per Cançons d’Apel·les Mestres (1976); la Medalla del Cercle Català de Madrid (1979); millor disc de l’any de Ràdio 4 per ‘Viure a Barcelona’ (1979); la Creu de Sant Jordi (1985), el Premi Obra del Ballet Popular “Dia de la Sardana” (1989); el Premi Sant Jordi a la difusió de música cinematogràfica (1990); el Premi SGAE a la difusió d’autors de cançons (1990); el Premi Ramon Aramon i Serra a la lleialtat lingüística (1995); la Medalla al Mèrit Cívic de l’Obra del Ballet Popular (2001); el Premi Altaveu Honorífic a la trajectòria (2005) i el Premi Enderrock d’honor (2020).