Aquest divendres de matinada ha mort a Blanes (Selva), a l’edat de 90 anys, Jordi Bacardit i Puig, qui va ser alcalde d’aquest municipi del 1973 al 1979, substituint Domènec Valls. Precisament va ser durant l’anterior mandat encapçalat per Valls quan es va crear el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, un esdeveniment amb el qual Bacardit es va involucrar des del primer moment (l’any 1970) i fins a l’actualitat, ja que actualment encara formava part de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs. En senyal de respecte, Blanes mantindrà durant un dia les banderes oficials a mig pal, encara que no es decretarà dol oficial.
Durant el mandat de Jordi Bacardit com a alcalde, es va gestar la creació del que acabaria sent el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC). Va ser durant la visita que va fer a Blanes el doctor Joan Oró de la Universitat de Houston, científic de la NASA i un dels principals artífexs del projecte Apol·lo perquè la humanitat viatgés per primera vegada a la Lluna.
Oró va ser a Blanes acompanyat de Lluís Sicart i Josep Espinet, i el motiu de la seva trobada va ser proposar-li al batlle blanenc la posada en marxa d’un centre d’investigació. També va ser l’alcalde que va posar en marxa el mític Mercat del Vaixell Usat, que tanta repercussió va tenir arreu de la Costa Brava i Catalunya, i va impulsar la revisió del Pla General d’Urbanisme.
Amb la col·laboració de qui va ser el seu primer tinent d’alcalde, Ramon Buñol, i sota la direcció de l’arquitecte paisatgista alemany Wilhelm Narberhaus, va urbanitzar i enjardinar el passeig de Mar. Ho va fer en el tram des del Centre Catòlic fins al final del passeig de la Mestrança, on encara hi ha les arcades amb roses que es van fer llavors.
Per últim, entre altres projectes que va impulsar s’hi compten el fet d’haver iniciat el projecte de foradar els Piteus per enllaçar el nucli històric de la ciutat amb la platja de S’Abanell, adquirint tota una sèrie d’habitatges a les dues bandes del turó. Igualment, durant el seu mandat es va començar a gestar la creació del que seria el futur Institut Serrallarga en uns locals del carrer Santa Anna, així com vuit noves aules al Col·legi Mossèn Joan Batlle a Ca la Guidó i la gènesi del que serien l’Escola Napoleó Soliva a La Plantera i el Centre d’Educació Especial Ventijol.