La Grossa de Cap d’Any 2020 ha repartit premis i alegria per una bona part del territori català. Aquest sorteig de la Grossa de Cap d’Any –amb el qual ja sumen 8 edicions– ha tingut lloc en un programa especial retransmès aquest dijous al matí als estudis de TV3 i la sort ha estat molt repartida. Els municipis afortunats han estat: Barcelona, La Roca del Vallès, Parets del Vallès, Figueres, Tortosa, Reus, Tàrrega, Solsona, Mollerussa, Lleida i Sant Vicenç de Montalt, a més d’internet. El número 35.208 s’ha emportat el primer premi del sorteig, amb 200.000 euros per bitllet de 10 euros i ha tocat en un estanc del barri de Gràcia de Barcelona i una gasolinera de La Roca.
El segon premi, amb 65.000 euros per bitllet, ha estat pel número 52.688, i ha anat a parar a Parets i a Tàrrega, a més d’internet. El tercer, amb 30.000 euros per cada bitllet de 10 euros, ha estat el 47.281, venut a dos supermercats de Figueres i Tortosa, i a Reus.
Els dos quarts premis, amb 10.000 euros per bitllet, han estat el 20.864, venut a Barcelona i per internet, i el 20.805, venut per internet i en un restaurant de Solsona. Els tres cinquens premis, amb 5.000 euros, han estat el 56.263, venut en un supermercat de Mollerussa i per internet, el 81.267, venut a Lleida, i el 1.733, venut a Sant Vicenç de Montalt i per internet.
A més, hi ha premis menors, de 2.000 a 15 euros, per a les aproximacions als principals números premiats, i es retornen els diners a tots els bitllets acabats amb 8, com el primer premi, o les dues últimes xifres de cadascun dels tres cinquens premis: 33, 63 i 67.
Més facilitat per cobrar els premis
Totes aquelles persones que obtinguin un premi de fins a 9.999 euros podran demanar a qualsevol punt de venda autoritzat una transferència directa al seu compte bancari, que es farà efectiva en un termini aproximat de 48 hores. En els establiments de la xarxa comercial de Loteries de Catalunya es podran cobrar premis en metàl·lic de fins a 120 euros i, a qualsevol oficina de CaixaBank, els premis des de 50 euros.
En el cas dels bitllets guanyadors adquirits per internet, els premis es rebran directament al moneder del compte del jugador en el web i, en cas que l’import sigui superior als 600 euros, directament al compte bancari que es va facilitar en el moment del registre al web de Loteries de Catalunya.
Així mateix, els premis de qualsevol import es podran cobrar des de les 4 de la tarda d’aquest dijous fins al 31 de març de 2021 a la seu de Loteries de Catalunya, situada al número 33 del carrer Enric Granados de Barcelona. Per fer efectiu el cobrament, s’haurà de presentar el bitllet original de la Grossa de Cap d’Any.
La Grossa de Sant Jordi, ja a la venda
La Grossa de Sant Jordi 2020 sortirà al carrer aquest divendres 1 de gener, amb una tirada de 14 milions d’euros, 12 milions en paper i 2 milions en suport virtual (a través del terminal i per internet). Loteries de Catalunya posarà a la venda 80.000 números, amb un total de 35 bitllets per número i a un preu de 5 euros. La Grossa de Sant Jordi repeteix el format de sorteig extraordinari i repartirà 2 milions d’euros a un bitllet, sempre que coincideixin les xifres i la sèrie, i 50.000 euros per bitllet. Així mateix, es premiaran les 5 xifres i totes les terminacions d’aquest número guanyador, així com el número anterior i posterior. A més a més, s’incorporen un segon i un tercer premi, de 20.000 i 10.000 euros, respectivament.
Els bitllets es poden comprar per internet, als més de 2.000 punts de venda habituals, principalment estancs, llibreries, quioscos i bars, que disposen d’un terminal que imprimeix al moment el bitllet amb el número escollit; i a qualsevol de les botigues de les principals cadenes de supermercats de Catalunya com Bonpreu, Carrefour o Caprabo, entre d’altres.
Tots els beneficis destinats a accions i programes socials per a col·lectius desfavorits
Els beneficis de la Grossa es destinen de manera íntegra al suport de projectes socials que es canalitzen a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Al llarg dels seus 30 anys d’història, Loteries de Catalunya ha destinat més de 270 milions d’euros en diferents programes pels col·lectius més fràgils de la societat: casals d’infants, DGAIA, prestacions per a famílies amb joves en risc d’exclusió social, i residències i centres de dia per a gent gran i discapacitats.