Josep Vallverdú ha recollit “amb una fiblada emocional” el títol de Fill Adoptiu de Sant Feliu de Guíxols, municipi on va viure entre els anys 1949 i 1956. La sala de sessions de l’Ajuntament s’ha omplert aquest divendres de veïns del municipi que volien assistir a l’esdeveniment. El ple va acordar fa un mes per unanimitat el nomenament de l’escriptor, poeta, narrador, dramaturg, traductor i assagista en ple Any Vallverdú.
L’escriptor ha recordat aquella etapa a Sant Feliu de Guíxols com “set anys pròdigs en esdeveniments vitals, en maduració”. “Que bell, que lluminós el fet que, al cap de 74 anys d’arribar a Sant Feliu i 67 de deixar-lo, avui em digui: ei, minyó, recorda’t que ets dels nostres!”, ha exclamat Vallverdú.
El record de Gaziel
En el seu discurs, Josep Vallverdú ha explicat que en els prop de set anys que va estar a Sant Feliu va conèixer “persones interessants”, com Josep Vicente, Margarida Wirsing, Martí Girona i els membres del Centre Excursionista Montclar. Però l’escriptor ha tingut un record especial per a l’escriptor i periodista Agustí Calvet Pascual, Gaziel. “Conèixer Gaziel al Passeig del Mar és definitiu. Amb Gaziel vam lligar amistat fins a la seva mort”, ha afirmat Vallverdú, que el 9 de juliol va complir cent anys.
A Sant Feliu, Vallverdú va exercir de director i professor d’una acadèmia, un dels impulsors del Liceo Abad Sunyer (avui Institut Sant Elm, primer centre de Batxillerat a la ciutat), delegat de Cultura del Centre Excursionista Montclar o vocal i secretari de l’Institut d’Estudis Guixolencs.
L’escriptor ha rebut de l’alcalde Carles Motas el diploma oficial que l’acredita com a fill adoptiu. A l’acte s’ha projectat un vídeo que resseguia el seu perfil biogràfic i s’han sentit paraules d’antics amics com Roser Descayre, de l’agrupació teatral Benet Escriba, amb qui encara té contacte en l’actualitat.