Edició 2343

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 24 de desembre del 2024
Edició 2343

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 24 de desembre del 2024

Desmuntant la fal·làcia de Ciudadanos sobre la tensió política que viu Catalunya

Es trenca la societat espanyola? Una conversa política a un bar de Gijón acaba amb cadires pels aires i els veïns d'un bloc pressionen una jove perquè despengi la tricolor

|

- Publicitat -

Les discussions polítiques són més velles que anar a peu. En qualsevol societat, entre els amics, al bar, a la feina o a la família, les persones han argumentat, debatut i, per què no dir-ho també, han discutit, acaloradament si cal, sobre la política.

Publicitat

Ciudadanos ha tingut entre cella i cella argumentar de manera reiterada i constant (allò de repetir una mentida tantes vegades fins que la gent se la cregui) que Catalunya viu immersa en un conflicte social, que se separen les parelles, les families es trenquen i les amistats s’abandonen. Salvador Sostres, en un article publicat ahir que lloa la seva amistat amb Sergi Sol, sense voler-ho massa, dóna un cop de mà a l’argumentari independentista. Però és que, a més, Ciudadanos ha oblidat que la realitat supera qualsevol fal·làcia malintencionada, per més que s’entestin a repetir-la. De fet, intenten convertir la seva mentida en real jugant maquiavèl·licament a la provocació i crispació: anant a treure llaços grocs o amenaçant de sota veu diputats independentistes com el “nos vemos fuera” de Carrizosa.

Ja l’any 1983, el grup teatral Dagoll Dagom presentava a Barcelona l’espectacle ‘Glups’ basat en les tires còmiques de l’artista francès Gérard Lauzier. Una de les escenes més sonades era la discussió política durant un sopar familiar entre un convergent i un socialista (més avall podeu veure el vídeo amb l’escena). El procés no existia, la independència com a objectiu real i factible era lluny, però les famílies, parlant de política, s’enfadaven. I potser, fins i tot, més que ara.

I a Espanya, què passa? Doncs el mateix que a qualsevol societat: justament ahir van saltar dues notícies que han tingut lloc a l’Estat que neixen d’una discrepància política i que han acabat convertint-se en un conflicte i Catalunya no hi tenia res a veure.

De la política a les bufetades

La Policia Nacional ha detingut un home de 27 anys per causar destrosses en un bar de Gijón després d’una discussió sobre política amb altres clients. L’home va acabar llançant tamborets i taules contra la barra i les vidrieres, arribant a trencar la lluna de la façana del local. La propietària del local el va haver d’expulsar del seu local per la seva conducta agressiva i per la falta de respecte cap a la resta de clients. El jove va iniciar una discussió amb un altre client sobre temes polítics i, després insultar i amenaçar, la propietària el va instar a sortir de l’establiment per evitar una baralla a l’interior del seu local.

Conflicte veïnal per una bandera que no és una estelada

Una jove no s’imaginaria que el seu tweet sobre la bandera republicana que té al seu balcó esdevindria viral. Va publicar un missatge de WhatsApp on els seus veïns li demanen que retiri la bandera republicana del seu balcó: “Hola Llúcia. Alguns veïns de la comunitat t’agrairíem que retiris la bandera republicana del balcó”, diu el missatge.

El tuit s’ha fet viral, amb 1.846 retuits 6.453 likes. Molts dels usuaris d’aquesta xarxa social han volgut mostrar el seu suport i solidaritzar-se amb la jove. A més l’animen que mantingui la bandera tricolor.

La jove es queixa que el seu veí de sota té penjada la bandera espanyola des de fa un temps i afirma sentir-censurada.


Glups, any 1983

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut