Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

Controlat l’incendi de Portbou i Colera que ha cremat prop de 600 hectàrees

Els Agents Rurals continuen treballant a la zona on es va iniciar l'incendi per determinar-ne les causes

|

- Publicitat -

Els Bombers han donat per controlat l’incendi forestal de Portbou i Colera aquest dilluns al matí, segons ha informat el cos en una piulada. D’acord amb el Servei Català de Trànsit, també aquest matí s’ha reobert l’N-260 al trànsit habitual de vehicles, ja que fins ara es feien controls i només hi podien circular veïns i qui es desplacés per feina. Des d’aquest diumenge al matí no s’han registrat revifalles i a hores d’ara queden una quinzena de dotacions que estaran en tres punts controlant i remullant amb l’objectiu d’avançar cap a la següent fase, la d’extinció.

Publicitat

El foc, que ha cremat prop de 600 hectàrees, es va iniciar divendres a la tarda i es va donar per estabilitzat dissabte a la nit. En concret, ha afectat 573 hectàrees, 387 de les quals a Colera i 185 a Portbou.

Des d’aquest diumenge al matí, no s’hi ha registrat noves represes, i per això, aquest matí s’ha donat per controlat. Durant la nit passada una trentena de dotacions dels Bombers han repassat el perímetre i apagat algunes soques que fumejaven i a primera hora d’aquest dilluns treballaven per garantir que no hi queden fumeroles ni punts calents. El cap d’intervenció dels Bombers, el sergent David Martínez, ha explicat que ara mantindran un amb quinzena de dotacions (nou camions i sis vehicles lleugers) que estaran treballant en tres punts.

La previsió és que la tramuntana afluixi al llarg del matí d’aquest dilluns i que al vespre ja pari del tot. Això permetrà als Bombers avançar cap a la següent fase de l’incendi i poder donar-lo per extingit. Els Agents Rurals continuen treballant a la zona on es va iniciar l’incendi per determinar-ne les causes.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut