Plataforma per la Llengua ha aprofitat la celebració de gala de la Guia Michelin a Barcelona per fer una repassada a la presència del català a les webs dels restaurants distingits. D’ençà que van iniciar aquesta anàlisi, ara fa tres anys, han aconseguit que els restaurants Cocina Hermanos Torres, Via Veneto i Cal Paradís incorporin el català.
Tanmateix, l’entitat explica en un fil a X que encara hi ha cinc restaurants que no l’han incorporat malgrat la seva insistència: el Moments del Mandarin Oriental, l’Aleia, l’Enoteca, el Hoffmann i el Deliranto.
A més, Plataforma constata que a la resta del domini lingüístic “els resultats van ser desoladors”. Al País Valencià, dels 20 restaurants reconeguts, solament dos —el restaurant de Ricard Camarena i el Lienzo— tenen la web en valencià, mentre que a les Illes Balears, dels 13 premiats, l’únic que tenia el web en català era Dins. A Andorra, en canvi, Ibaya sí que tenia web en català.
L’ONG del català avança que la setmana que ve farà públics els resultats de l’anàlisi completa de la “responsabilitat lingüística” perquè la gent pugui acudir a establiments “responsables amb la llengua”.
Els que no tenien no l’han incorporat malgrat la nostra insistència. Són els restaurants Moments de @MO_BARCELONA, Aleia, l’Enoteca de l’@HotelArtsBcn, Deliranto i @HofmannBCN. ❌
Al País Valencià, les Illes Balears i Andorra, els resultats van ser desoladors: pic.twitter.com/XcG0NJLtVL
— Plataforma per la Llengua 🔜 #SAGA23 (@llenguacat) November 29, 2023