La justícia sempre s’ha caracteritzat per arraconar sense miraments la llengua catalana per jutjar o defensar els acusats i els testimonis. Així ho ha constatat la vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua, Mireia Plana, en una entrevista on assegura que la manca d’ensenyament en català “està bastant repartit i passa a tot arreu”, però matisa que en l’àmbit jurídic és més greu, ja que de base, als estudis que formen futurs advocats hi manquen més classes en català que en altres àmbits.
Plana no ha sabut vincular-ho directament amb la popularitat que tenen els jutjats per ser “conservadors”, però el que sí que ha pogut constatar és que “la justícia s’imparteix en castellà”, en part degut a que “la presència del català és més minsa en la formació”. Amb tot, Plana també ha dit que des de la Plataforma per la Llengua es treballa perquè la formació d’advocats “pugui ser també en català”.
📻 @mireiaplana, vicepresidenta de @llenguacat, destaca la vinculació entre la manca de classes en català als estudis de Dret i la minsa presència del català a l’àmbit jurídic.
🎓 Si vulneren els teus drets lingüístics, queixa’t a https://t.co/pbLTGKeDoC!#LaUniversitatEnCatalà pic.twitter.com/l1fDqAkO7e
— Plataforma per la Llengua (@llenguacat) April 11, 2022