Edició 2346

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de desembre del 2024
Edició 2346

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de desembre del 2024

Sindicats i entitats per la llengua acusen Educació de “rentar-se les mans” en el cas de Canet de Mar

|

- Publicitat -

Els sindicats Intersindical, USTEC-STEs IAC i SEPC i la Plataforma per la Llengua han acusat el Departament d’Educació de “rentar-se les mans” en el cas de l’escola de Canet de Mar que ha d’impartir un 25% de la docència en castellà en una classe de P-5 per ordre judicial.

Publicitat

Les entitats consideren “sorprenent” que des del Govern es traspassi la responsabilitat a la direcció del centre, “a la qual insten a executar la sentència”. Després d’advertir que aquesta sentència no serà “l’última” que rebrà una escola, reclamen al conseller d’Educació que assumeixi “les responsabilitats inherents al càrrec”, abandoni “les excuses” i lideri “la defensa i la resposta” a aquests “atacs recurrents” a la llengua catalana.

En un comunicat les quatre entitats alerten que organitzacions contràries a la immersió i el poder judicial espanyol “s’han aliat per atacar, de nou, l’educació catalana”. Alhora recorden que tant el Tribunal Constitucional com la Lomloe atorguen les competències en matèria lingüística i educativa a les autonomies i que en cap llei vigent s’especifica cap percentatge sobre llengua a l’educació. Consideren, per tant, que les sentències són “clarament il·legals”.

Davant d’aquests fets, consideren que “no és acceptable” que els màxims responsables de l’educació a Catalunya “deixin desemparats els docents i els equips directius” davant les “ingerències judicials espanyoles tot al·legant que no són els destinataris de les sentències o que no disposen de competències per fer-hi res”.

Alhora consideren “intolerable i del tot incoherent” que després “d’afirmar amb vehemència” que no acataria la sentència del Tribunal Suprem que insta el Departament d’Educació a implementar un mínim del 25% en castellà a tot el sistema educatiu català, “ara no es faci res”.

Et pot interessar  Educació no ha sancionat cap professor per no fer les classes en català, segons 'RAC1'
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut