Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024
Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024

Simón assenyala que les manifestacions són encara un risc a Barcelona i Madrid

|

- Publicitat -

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha assenyalat que les manifestacions són un risc a grans ciutats com Barcelona i Madrid, encara en fase 0 de desescalada. “Cal molta prudència, ja que no tenim les condicions necessàries per controlar possibles rebrots”, ha apuntat Simón, que ha insistit en la necessitat de prendre mesures d’higiene i distanciament social –més importants que les mascaretes- per combatre el coronavirus. “Jo seria molt caut a l’hora de participar en reunions multitudinàries”, ha reflexionat en veu alta el coordinador de Sanitat.

Publicitat

L’únic cert és que en esdeveniments amb gran concentració de persones s’han de complir estrictes normes de seguretat. S’hauran d’establir aquestes normes”, ha avançat Simón, que preguntat sobre les crítiques de Madrid per no passar a la fase 1 s’ha reafirmat en la seva posició dels darrers dies. “Madrid és un important nexe de comunicació, com Barcelona, i s’ha de considerar de manera especial a l’hora de passar de fase”, ha constatat el coordinador de Sanitat, sempre vinculant les dues ciutats com si fossin dos casos idèntics, quan els números diuen que no és així.

“Madrid està fent una bona feina però la incidència de casos és més del doble que la resta d’Espanya, i l’hospitalització també ha estat molt superior”, ha recordat Simón, que ha apuntat directament als dèficits en l’atenció primària madrilenya. “Encara no tenen els mecanismes necessaris posats en marxa per controlar un possible rebrot. Ho aconseguiran en els dies vinents”, ha aventurat però també ha tallat de soca-rel pronunciar-se favorablement sobre les sortides a segones residències a la Comunitat de Madrid. “No ens podem plantejar el que passarà a l’estiu. No s’haurien de fer elucubracions”.

És de creure que li arribarà la proposta sobre manifestacions presentada pel conseller Miquel Buch. És una proposta del Procicat per “garantir els drets fonamentals a manifestar-se i poder conviure amb els elements de protecció davant la covid-19”: Mantenir una distància de dos metres entre les persones, que vagin amb mascaretes i portin gel hidroalcohòlic, que no comparteixin pancartes ni altres elements, i que no moguin del lloc on s’ha convocat, que haurà de ser un carrer d’almenys 20 metres d’ample.

Currículums que aporten proves PCR
S’ha sorprès quan se li ha esmentat la proliferació de currículums amb resultats de proves de la covid-19: “No sé si això és legal”. “I si no és il·legal, el que no em sembla és gaire moral”, ha continuat Simón, sobre l’aparició de diversos currículums on es detallen els resultats de les proves PCR i una suposada immunitat per així trobar feina. “Preferiria que parlessin d’altres que saben més de legislació i drets laborals. A mi com a ciutadà em resulta sorprenent i complicat d’entendre”, ha precisat el director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries. “Crec que és comprendre malament el que significa tenir anticossos o no. A Espanya, dels 47 milions de persones, 45 sabem que no tenen anticossos perquè no s’han infectat de la covid-19”, ha afirmat Simón.

“I estem dient que aquests 2 milions de persones que han tingut la desgràcia de contagiar-se tenen uns privilegis sobre persones perfectament sanes?”, s’ha preguntat en veu alta el coordinador del ministeri de Sanitat. “No entenc com es pretén utilitzar que una persona tingui anticossos, ni des del punt de vista de qui busca feina ni de l’empresari. No vull dir gaire més per no acabar ficant-me de peus a la galleda”, ha insistit Simón.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut