Seguiment massiu dels treballadors de la Universitat de Girona (UdG) de la vaga. Ahir dijous, el Consell de Govern va declarar en sessió extraordinària que aquest divendres passava a ser dia laboral no lectiu (no hi haurà docència), coincidint amb la vaga general convocada per la Intersindical-CSC i l’IAC. La justificació d’aquesta mesura són les “possibles dificultats de mobilitat” i la “situació excepcional que viu el país”.
A la pràctica, professors i resta de personal que volia podia anar a treballar però la majoria no ha acudit a la universitat. Des de la institució informen que no s’ha produït cap incidència. Ahir al matí, estudiants van iniciar una tancada per demanar que s’anul·lés l’activitat lectiva i, un cop assolit, van marxar.
60.000 persones i 150 tractors a la manifestació de la vaga general a Girona
Unes 60.000 persones es manifesten pels carrers de Girona per la vaga general, segons dades dels Mossos d’Esquadra. 150 tractors arribats des de diferents punts de les comarques gironines s’han afegit a la mobilització, convocada per la Intersindical-CSC i la IAC amb el lema ‘Vaga general pels drets i les llibertats’. El portaveu d’I-CSC, Xavier Díez, ha afirmat que la convocatòria ha estat un èxit, amb seguiments massius en sectors com l’ensenyament, on xifren que més del 70% dels treballadors han secundat la vaga. Díez ha subratllat que és una vaga “oportunista” que aprofita el clima reivindicatiu per denunciar “la deriva dictatorial d’Espanya”, també en l’àmbit laboral.
Més de 5.000 persones es mobilitzen a Tarragona durant la jornada de vaga general
D’altra banda, més de 5.000 persones s’han concentrat aquest divendres al migdia a la plaça de la Font de Tarragona en resposta a la convocatòria de vaga general de la Intersindical-CSC i IAC. Durant l’acte s’ha llegit un manifest reivindicatiu en defensa dels drets llibertats i també s’ha expressat el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, a les “forces d’ocupació” i s’ha reclamat l’alliberament dels “presos polítics”. Posteriorment, milers de manifestants han iniciat una marxa pel centre de la ciutat enmig d’un to festiu i reivindicatiu. Al matí centenars de persones han bloquejat l’accés al port durant dues hores, han recorregut diversos carrers de la ciutat -amb menys activitat del que és habitual- i han tallat l’autovia A-7.
Prop de 6.000 persones es manifesten a Lleida amb motiu de la vaga general i per rebutjar la sentència de l’1-O
Per últim, prop de 6.000 persones s’han manifestat aquest divendres al migdia amb motiu de la vaga general i en rebuig a la sentència de l’1-O. La marxa ha començat a rambla d’Aragó, a l’alçada del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) i ha avançat en direcció a la plaça Ricard Vinyes sense tenir un recorregut determinat. La capçalera ha continuat en direcció al passeig de Ronda i després s’ha dirigit cap al Centre Penitenciari de Ponent on s’han viscut uns moments de tensió perquè s’han desplegat diferents efectius antiavalots dels Mossos d’Esquadra a les portes d’accés a la presó. Els manifestants han fet una parada en aquest punt per reivindicar la llibertat d’un detingut de Térmens (Noguera) acusat de trencar un braç a un mosso durant els aldarulls de dimarts a la nit.
Tot i els moments de crispació al davant de la presó quan s’ha reivindicat la llibertat del detingut de Térmens que dijous va ser enviat a presó provisional sense fiança després de declarar al jutjat, la manifestació ha continuat en direcció a Rovira Roure amb l’enllaç amb l’N-240. En aquest punt la majoria dels manifestants han decidit tornar cap al centre de la ciutat i tant sols uns centenars han continuat en direcció a l’autovia A-2 al seu enllaç amb la A-22.
Després de caminar uns quilòmetres, un centenar d’estudiants ha tallat l’A-2 en els dos sentits de la marxa mentre efectius dels Mosso d’Esquadra han fet desviaments del trànsit que s’ha vist afectat per algunes retencions.