Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024
Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024

Reguant, sobre la condemna del TS: “El feixisme no pot tenir cabuda en una societat que es pretén justa”

|

- Publicitat -

“Deia Howard Zinn que la desobediència no és el nostre problema sinó que el problema és l’obediència civil”. Així ha reaccionat la diputada de la CUP Eulàlia Reguant a la condemna del Tribunal Suprem, precisament per desobediència, per no contestar les preguntes de Vox durant el judici per l’1-O.

Publicitat

“Avui un cop més, malgrat tribunals i sentències, cal defensar el dret a dissentir”, ha assegurat en un fil de Twitter. Així mateix, Reguant ha assegurat que “el feixisme no pot tenir cabuda en una societat que es pretén justa” i que, per tant, assumeix les conseqüències de negar-se a contestar davant l’extrema dreta.

Per l’anticapitalista, la sentència no fa altra cosa que confirmar que l’actuació de Vox com a acusació popular “es va convertir en una eina més de l’Estat per construir un judici polític”. En aquest sentit, considera que és “un element més de l’engranatge repressiu de l’Estat” i que no es pot entendre únicament com una “anomalia judicial”.

“Vivim temps que ens exigeixen ser antifeixistes. En tots els àmbits, tots els dies. Al feixisme el frenarem nosaltres, la gent, organitzant-nos”, ha conclòs.

Una sentència que s’oposa a la llibertat de consciència

El partit de l’encausada ha celebrat que no s’inhabiliti Reguant, però ha lamentat la “connivència de la justícia amb l’extrema dreta”. El diputat cupaire Xavier Pellicer ha considerat que amb aquesta decisió es posa “en valor la desobediència civil” com a eina per combatre els discursos d’odi.

L’advocat de Reguant, Dani Amelang, ha denunciat que la sentència “no respecta la llibertat de consciència ni d’expressió” i ha assegurat que la diputada no estava obligada a contestar les preguntes del partit d’extrema dreta “atès el prejudici moral que li podia causar”.

Igualment, Amelang s’ha mostrat sorprès perquè el tribunal hagi decidit “renegar de la seva doctrina”, ja que, segons el criteri del lletrat, “sempre ha dit que perquè hi hagi desobediència, l’ordre que es desobeeix s’ha de notificar personalment a l’acusada”. Un fet que no s’ha respectat en aquest cas, però, tot i això, l’han condemnat a una multa de 13.500 euros.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut