Albano-Dante Fachín, l’exdiputat de Catalunya Podemos, ha posat de manifest una situació que li ha semblat estranya. El professor universitari, filòsof i activista cultural Xavier Fina ha fet una piulada en la qual anunciava que deixava Twitter arran d’unes suposades amenaces que hauria rebut.
Fachín ha explicat que precisament després d’indagar sobre quines eren aquestes amenaces, no les ha pogut trobar, però sí que ha vist que hi ha hagut una resposta de diversos usuaris que han criminalitzat l’independentisme. Suposadament aquest moviment hauria amenaçat el professor universitari.
L’exdiputat de Catalunya Podemos, sense descartar que se l’hagi amenaçat, tan sols ha vist una piulada en la qual el professor associat de la Universitat de Lleida, Albert Velasco, explicava que “seria interessant fer una anàlisi comparada dels plans estratègics que ha redactat des de la seva empresa, ICC Consultors, per a diferents ajuntaments en els darrers anys”.
Aquestes declaracions van aixecar polseguera, ja que Fina ha rebut el suport de diverses persones que condemnaven les amenaces. Algunes de les personalitat més conegudes són: Cristina Puig, presentadora del programa FAQS; José Domingo, exdiputat de Cs’ i fundador de Societat Civil; o Pau Ricomà, alcalde d’ERC de Tarragona. Tot i que, les amenaces semblaven ser que es demanaria que els projectes de Fina superessin una auditoria.
Fachín, que no estava satisfet amb la informació obtinguda ha contactat amb l’implicat, qui li ha confirmat que les amenaces venien de la mencionada piulada d’Albert Velasco. També d’un altre historiador, Carles Sirera, en un tuit que no ha recordat quin era, però que tenia un format “més amenaçador”.
Per tant, l’exdiputat de Catalunya Podemos ha afirmat que els fets són: Que Fina deixava Twitter per unes declaracions en què es plantejava que farien unes auditories als projectes de la seva empresa; Que hi ha un seguit de periodistes que li donen suport sense conèixer de quines amenaces es tracta; I que diversos polítics “de totes les tendències” donen credibilitat a unes amenaces que, per Fachín, no existeixen.
Així, ha conclòs contundentment: “Ho sento per Xavier Fina, però por no és que et demanin pels contractes pagats amb diners públics de què viu la teva empresa. Por és no saber si finalment acabaràs entrant a la presó per haver-te manifestat a La Junquera. Por poden sentir-la en Charaf i l’Ibrahim, que van estar vuit mesos en presó preventiva sense proves, per protestar contra les sentències.
Por és saber que un Policia Nacional et pot partir la cara d’un cop de puny, com li va passar a Jordi Borràs, i saber que aquest policia gaudeix d’impunitat. Por és no saber si podràs acompanyar el teu pare, la teva mare o la teva iaia el dia de la seva mort o estaràs a l’exili perquè et persegueix Llarena. Això fa por. I també fa por que sigui tan fàcil muntar una campanya com la que acabo de d’escriure i que aquí no passi res.
He escrit sobre les suposades "amenaces" patides per Xavier Fina. Ho podeu llegir aquí: https://t.co/v8WgvtW0v0
PD: Em feia una mandra immensa escriure sobre això. Però crec que s'havia de fer. Hi ha coses que no es poden deixar passar.— Albano-Dante Fachín (@AlbanoDante76) December 10, 2021
Però és molt més fàcil difamar que no pas defensar-se. A més a més, tinc molta feina i no em sobra el temps. Tinc 56 anys, en porto 30 en el mateix sector, mai no he tingut cap càrrec. En fa 24 que pago nòmines cada mes. 👇
— Xavier Fina (@XavierFina) December 6, 2021
Calla, el que faltava per sortir arran del cas Sirera vs Forti. No tinc temps per perdre, però seria interessant fer una anàlisi comparada dels plans estratègics que ha redactat des de la seva empresa, ICC Consultors, per a diferents ajuntaments en els darrers anys. pic.twitter.com/8FpRAUeqka
— Albert Velasco (@velasc_alberto) December 6, 2021
És parlar d'auditories i fugir tot dient que l'amenacen i que no té res a amagar. Una mica estrany, si realment no tens res a amagar.
— Arandur Mordaghan (@Mordaghan) December 6, 2021