Edició 2369

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de gener del 2025
Edició 2369

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de gener del 2025

Puigdemont veu provat que l’imam de Ripoll era confident del CNI i acusa l’Estat de no actuar contra el terrorisme

"La unitat de la pàtria és més important que la vida de les persones", lamenta l'expresident

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat i actual líder de Junts, Carles Puigdemont, creu provat que l’imam de Ripoll Abdelbaki es Satty, considerat organitzador dels atemptats terroristes de l’estiu de 2017 a Catalunya, va ser confident del CNI. “Teníem raó: el cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils l’agost de 2017, un mes i mig abans del referèndum d’independència de Catalunya, tenia tractes amb els serveis secrets espanyols”, ha publicat a X després de saber-se que el CNI s’hi havia entrevistat diverses vegades per obtenir informació sobre entorns gihadistes entre els anys 2012 i 2014, mentre era a la presó de Castelló de la Plana.

Publicitat

Documents desclassificats pel govern espanyol també asseguren que els serveis secrets van acabar-lo descartant com a font perquè no se’n refiaven. Es tracta d’informació que ha sortit a la llum precisament perquè el PSOE va accedir a la demanda de Junts de desclassificar la informació sobre l’imam de Ripoll.

Puigdemont ha assegurat que els serveis secrets “coneixien perfectament” Es Satty i ha lamentat que no fessin res. “S’han infiltrat de manera indecent en el moviment independentista, com ho demostra l’excel·lent documental de ‘La Directa’, i ens han espiat (ens espien encara?) a nosaltres i al nostre entorn sense cap autorització per fer-ho, només per obtenir qualsevol mena d’informació que els pugui ser útil en la seva lluita contra Catalunya… però contra el terrorisme islamista no van prendre cap d’aquestes mesures”, ha criticat, i ha afegit: “La unitat de la pàtria és més important que la vida de les persones. Miserables”.

En una altra entrada a la xarxa social X Puigdemont ha afirmat que després de llegir la documentació sobre els atemptats desclassificada pel govern espanyol li han sorgit “encara més preguntes i molta més preocupació”. Per exemple, es pregunta perquè no se seguia i es monitoritzava Es Satty “vista la informació i els contactes que el cervell dels atemptats té amb entorns de gent perillosa directament vinculada al jihadisme i al finançament del terrorisme”. O bé no es feia i és una “gravíssima incompetència” o bé sí es feia i, aleshores, “falta molta informació per desclassificar”.

Et pot interessar  Marlaska insisteix a defensar el CNI tot i les proves que demostren la seva relació amb l'imam de Ripoll abans del 17-A

Puigdemont també lamenta que el director del CNI assegurés en seu parlamentària que els contactes amb Es Satty no van generar cap indici de risc o d’amenaces a la seguretat, malgrat que la informació desclassificada ara revela que l’individu tenia “coneixement directe” sobre terroristes immolats o sobre “el pas per Tarragona d’un dels cervells de l’atemptat contra les torres bessones”. “S’han gastat més recursos públics a investigar el deliri de la suposada trama russa que no pas a seguir un individu radical clarament vinculat al jihadisme”, denuncia el líder de Junts.

L’expresident de la Generalitat considera rellevants aquestes i altres informacions que s’han conegut amb la desclassificació dels documents, i opina que si aquest grau d’informació, coneixement i contactes els proporcionés un independentista català, “l’operatiu policial i judicial que es muntaria per tenir-lo controlat seria impressionant”. “A nosaltres ens espien amb Pegasus; a un islamista radical connectat amb entorns terroristes, que acaba preparant un dels atemptats més greus que hem tingut a Catalunya, no”, afegeix.

Per tot plegat Puigdemont considera que “cal anar més a fons” i esbrinar si hi va haver “negligència policial o connivència”. I sigui el cas que sigui, opina que “cal depurar responsabilitats” perquè “per culpa de la feina mal feta hi ha hagut setze morts i nombrosos ferits”.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí