Carles Puigdemont ha afirmat que el suplicatori “polític” que el Tribunal Suprem ha enviat a Brussel·les perquè se li retiri la immunitat com a eurodiputat serà una bona oportunitat per fer “un judici al judici” que va condemnar la meitat del seu Govern a penes de fins a 13 anys de presó per sedició i malversació, atès que en el marc de l’estudi que el Parlament Europeu farà sobre la petició se’l cridarà perquè expliqui la seva versió. Puigdemont ha explicat que gràcies a aquesta petició es parlarà “per primer cop” de Catalunya en un assumpte que, des del seu punt de vista, és “clarament europeu”. El president de la Generalitat a l’exili també ha anunciat que la segona quinzena de febrer visitarà Perpinyà.
Puigdemont ha considerat que la crisi entre Catalunya i Espanya és “un afer europeu sens dubte”, i ha afegit que “tard o d’hora” les institucions europees “hauran de fer públic allò que desitgen en privat”, que, segons diu, és que hi hagi “un diàleg seriós i estable” per resoldre el conflicte. L’expresident ha alertat, a banda, que Europa “és lenta reaccionant”, però que quan ho fa, “és implacable”.
Sobre una possible tornada a Espanya, Puigdemont ha anunciat que demanarà “tots els informes jurídics” al Parlament Europeu perquè se li expliqui perquè no pot anar a Espanya, atès que fins al moment ostenta la immunitat que li atorga la condició d’eurodiputat.
Finalment, i després de recordar que la base dels recursos al suplicatori se sustentarà en el fet que el Tribunal Suprem no és competent per demanar-lo en tant que ja no són diputats al Parlament de Catalunya ni, per tant, aforats, Puigdemont ha assegurat que “avui”, amb els elements que té a la mà, no es presentaria a la presidència de la Generalitat. Però ha advertit que “en una setmana tot pot canviar”.