Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

Premsa espanyola usa un estudi de ‘Plataforma per la Llengua’ per intoxicar sobre Catalunya

|

- Publicitat -

Ahir, ‘Plataforma per la Llengua’ va presentar un estudi sobre el grau d’ús del català a escoles i instituts que posava de manifest que només una de cada quatre converses als patis en zones urbanes són en aquesta llengua. L’estudi es va realitzar en 50 centres educatius dels 35 municipis més poblats de Catalunya, amb representació de les quatre demarcacions. Es van recollir dades de 750 alumnes i 50 professors a través d’un mètode observacional, que consistia a analitzar les interaccions entre alumnes i entre alumnes i professors durant el desenvolupament d’una activitat lúdica a l’hora de l’esbarjo, sense que els centres educatius fossin informats sobre la verdadera naturalesa de les dades que s’estaven recollint i sense que l’observador hi intervingués. Un mètode anomenat observació no participant, més que comú en estudis d’antropologia o sociologia de la mateixa índole i que la premsa unionista ha tergiversat per a presentar com “espionatge” de la Generalitat.

Publicitat

El diari ‘El Mundo’, per exemple, ha publicat la notícia (que també ha col·locat a la portada de la versió en paper ) amb el titular “Quim Torra permite espías en los recreos para comprobar si los niños hablan catalán” i l’ha omplert d’afirmacions manipuladores i tendencioses. Però aquesta capçalera no és l’única que ha usat l’estudi de l’ONG del català per a publicar una notícia contra Catalunya: ‘El Español’ l’ha titulat “‘Topos’ en el recreo de los niños catalanes: así les espiaban cuando hablaban castellano en el patio” i ha parlat d’infants “clasificados como conejos”.

Intoxicacions de la premsa espanyola que han usat ja membres de Ciudadanos com la diputada per Alacant, Marta Martín Llaguno, o la diputada al Parlament, Sonia Sierra, per seguir fomentant la crispació que tant rèdit polític els genera.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua denuncia l’Estat al TEDH pel cas de la sentència del 25% de castellà
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut