Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Yolanda Díaz insisteix a formar un tripartit a Catalunya: “Hi ha majoria suficient, i toca governar”

Diu que seran els comuns els que hauran de negociar una proposta per fer possible aquest govern

|

- Publicitat -

La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, deixa clara la seva aposta per un tripartit entre el PSC, ERC i els Comuns Sumar, apuntant que “hi ha majories suficients per confirmar un govern i toca governar”. Així s’ha expressat Díaz en una entrevista a RNE, insistint que “els ciutadans no volen una repetició electoral ni bloquejos”.

Publicitat

Díaz ha admès que “serà una negociació difícil i complicada”, però insta a “avançar”, i ha afegit tot seguit que seran els comuns els que hauran de negociar una proposta per fer possible aquest govern. La seva participació, segons ha dit, permetrà “dotar polítiques públiques el contingut d’un acord de govern”. “Hi ha una majoria progressista, que és el que hem d’intentar facilitar” ha dit.

Pel que fa a la governabilitat a l’Estat, Díaz ha afirmat que el PSOE i Sumar reuniran “amb caràcter immediat” la comissió de seguiment de la coalició a petició de la seva formació. La reunió s’havia d’haver produït ja fa tres mesos. Segons la vicepresidenta segona, es tracta de revisar el compliment dels objectius marcats per a la legislatura. Díaz també ha avançat que al mes de juny Sumar farà una proposta per preparar els pròxims pressupostos.

“Tenim un objectiu clar basat en elements de centralitat per reduir la desigualtat”, ha dit. En aquest marc, ha explicat que la seva formació vol ampliar els permisos per criança a 20 setmanes, i que com a mínim quatre d’aquestes setmanes siguin de caràcter retribuït.

A més, Sumar vol impulsar una política industrial que faci convergir Espanya amb la lluita contra l’emergència climàtica a nivell europeu.

Et pot interessar  Albiach aplaudeix el retorn dels exiliats sense condemnar la 'lawfare' ni la repressió de l'Estat espanyol
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut