Edició 2283

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 25 de octubre del 2024
Edició 2283

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 25 de octubre del 2024

Yolanda Díaz adverteix la CEOE sobre la reducció de la jornada laboral: “El tràmit del diàleg social s’esgota”

La vicepresidenta espanyola es mostra disposada a portar al Congrés la proposta del govern espanyol

|

- Publicitat -

La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha advertit aquest dilluns a la patronal que “el tràmit de la taula de diàleg social” sobre la reducció de la jornada laboral “s’esgota”, i si no s’assoleix un acord el seu govern portarà al Congrés la proposta “ambiciosa” que ha plantejat als agents socials. En una entrevista a TVE, Díaz ha advertit que la CEOE ha de decidir “si vol representar els empresaris, o si vol fer altres coses que tenen més a veure amb la política, i no amb el diàleg social i la defensa de les empreses”.

Publicitat

“És la primera vegada que la patronal no respon a res”, i “li toca moure fitxa i un cop decideixi arribaré al tràmit final de la taula de diàleg social”, ha advertit la vicepresidenta.

En aquest sentit, ha recordat que la negociació va començar al gener, que al febrer la patronal i els sindicats van demanar una negociació bilateral per provar d’arribar a un acord, i a finals de maig no van obtenir resultats i van demanar tornar a la taula de diàleg social.

“Ara ja estem al tram final d’any, i nosaltres hem de governar per a la ciutadania”, ha conclòs.

Segons Díaz, encara “hi ha marge per a l’acord”, i ella estaria disposada “a seguir treballant en el que calgui”, però la reforma “està en tràmit de sortida de la mesa de diàleg social cap al Congrés dels Diputats”.

“Encallats” en els pressupostos

Díaz també ha advertit que Sumar i el PSOE estan “encallats” en la negociació sobre els pressupostos generals de l’Estat per al 2025. Segons ha afirmat, ara per ara hi ha “una enorme distància, sobretot en el tema de la fiscalitat”. “Nosaltres volem que es mantinguin els impostos a la banca i les elèctriques, que han funcionat molt bé”, ha dit

Et pot interessar  L'actriu Elisa Mouliaá denuncia Errejón a la Policia per un presumpte delicte d'assetjament sexual

També ha criticat que el govern espanyol “no” està fent tot el que pot en matèria d’habitatge. “No hi ha un projecte vital per a l’habitatge; tenim una societat trencada on, tot i augmentar el salari mínim, els lloguers continuen pujant”.

Critica Ayuso

La vicepresidenta segona també ha afirmat que el rebuig de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, d’assistir a la reunió amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en realitat posa en “escac” el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo.

“Està clar que és una ofensiva contra el lideratge del PP”, per part d’una presidenta que “es rebel·la contra el mandat constitucional” i “no compleix les seves funcions institucionals”.

Ha admès que “no se sent còmode” en l’intercanvi de querelles i els casos de corrupció que poden afectar el PSOE en un moment on hi ha “massa problemes a Espanya” importants mentre dos partits “s’estan tirant querelles al cap els uns als altres”.

“Parem ja”, perquè “la política va d’adoptar mesures” i el clima “d’insults permanents és una vergonya”, ha dit. En aquest marc, ha advertit sobre la “desafecció ciutadana” i el “rebuig” dels ciutadans al clima de querelles i intercanvi de retrets.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut