Edició 2264

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 06 de octubre del 2024
Edició 2264

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 06 de octubre del 2024

Xavier Trias marxarà de l’Ajuntament de Barcelona a finals de juliol

El cap de Junts al consistori recomana "no deixar-se enganyar pel PSC" no fer confiança "ni al senyor Collboni ni en el senyor Illa"

|

- Publicitat -

L’exalcalde de Barcelona i cap de l’oposició a l’Ajuntament, Xavier Trias, ha confirmat que abandonarà el consistori el pròxim mes de juliol. L’històric dirigent de Convergència ja va anunciar mesos enrere que no continuaria al capdavant de l’oposició; tanmateix, no va fixar-se cap data per tal de facilitar el relleu dins el seu grup municipal. Després d’un any de les eleccions municipals, però, l’escenari dins la cambra municipal és un altre, i Trias ja ha confirmat que aquest mes de juliol serà l’últim en que exercirà com a líder de l’oposició.

Publicitat

En una entrevista a EFE, Trias ha explicat que deixa el grup municipal per tal de no ser “un tap” per a Junts, a la vegada que afirma que “no té cap sentit estar a l’oposició tres anys” perquè no tornarà a presentar-se com a alcaldable de la capital catalana. L’exalcalde assegura que la seva voluntat era quedar-se a l’Ajuntament tot el mandat, fins i tot sense ser alcalde, però si hi hagués hagut possibilitats d’arribar a acords, cosa que el PSC de Collboni ha rebutjat frontalment, malgrat que la candidatura de Trias va ser la guanyadora en nombre de vots i és la segona força al consistori. “Els socialistes no han volgut, no han volgut un govern de 21”, ha dit, en el que és una al·lusió a la suma de regidors de Junts i PSC.

En aquesta línia, Trias recomana no deixar-se enganyar pel PSC. “No cal confiar mai més en el senyor Collboni. No confiïn tampoc en el senyor Illa, mai. Vostè creu que són de fiar? La meva experiència és que no”. El cap de Junts a l’Ajuntament de Barcelona afirma que, fins i tot, es refia més d’Ada Colau que no pas de Collboni: “Té més paraula que altres, encara que hagi estat “bastant antipàtica”.

Et pot interessar  Turull demana a Rovira que es disculpi per "l'estructura B": "Les accions bàsicament es concentren en Junts"

A més a més, l’exalcalde de Barcelona diu que “no vol ser Biden”, el qual, “amb tot el respecte”, assegura que li fa una “mica de pena”. “Me’n vull anar relativament bé. Com a mínim de cap”, reconeix Trias, que afegeix: “Jo crec que abans que et facin fora és molt millor decidir que ja n’hi ha prou. He fet tot el que calia fer, ara ho han de fer altres”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut