Edició 2262

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 04 de octubre del 2024
Edició 2262

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 04 de octubre del 2024

Xavier Godàs carrega contra la petició de Junqueras a Illa per a mantenir càrrecs d’ERC al Govern del PSC i contradir la direcció

Els candidats de Nova Esquerra Nacional qualifiquen els fets de "molt greus" i acusen Junqueras de "contradir la militància"

|

- Publicitat -

S’obre un nou front de guerra a ERC, cada vegada més a proper a la celebració del congrés nacional per a escollir nou president del partit. Després que RAC1 hagi revelat que l’expresident del partit, Oriol Junqueras, havia contradit la direcció i mantingut converses tant amb Salvador Illa com amb el PSC per a mantenir al Govern càrrecs propers a ell, els membres de la candidatura Nova Esquerra Nacional, que compta amb el suport de l’actual direcció, Marta Rovira, han reaccionat.

Publicitat

Els candidats als càrrecs directius del partit han expressat el seu rebuig a les informacions revelades. El líder de la candidatura i aspirant a president del partit, Xavier Godàs, ha qualificat l’acció de Junqueras de “nepotista”, tot defensant que “el nepotisme no és republicanisme” i reiterant que “amb nosaltres això no passarà”. Així mateix, ha defensat a través de les xarxes que “les decisions preses pel partit obliguen solidàriament tota la militància“.


En la mateixa línia, la candidata a secretària general de la mateixa candidatura, Alba Camps, ha qualificat de “molt greu” atacar les decisions de la militància i les directrius dels òrgans del govern del partit. I l’aspirant a una vicepresidència Teresa Jordà ha afirmat que “algú que vol liderar Esquerra no pot desobeir la militància”.

El passat 2 de setembre, Rovira va dir públicament, en una entrevista a TV3, que ERC s’havia de desmarcar completament del govern d’Illa malgrat haver facilitat la investidura del president de la Generalitat socialista. En aquest sentit, va demanar a Illa que cessés tots els alts càrrecs que haguessin estat nomenats per ERC i en siguin militants. “El traspàs responsable que ha fet ERC ja s’ha acabat”, va afegir. Rovira va anar més enllà i va avisar que si no eren cessats, des del partit es demanaria als alts càrrecs que abandonessin el Govern.

Et pot interessar  Vilalta lamenta els "linxaments personals" en el marc del debat congressual d'ERC

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut