Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Wagensberg preveu tornar a Catalunya “dissabte o abans de dissabte”

|

- Publicitat -

El diputat d’ERC al Parlament Ruben Wagensberg preveu tornar a Catalunya aquesta mateixa setmana, concretament “dissabte o abans de dissabte”. El seu retorn, segons ha explicat en una entrevista a RAC 1, serà probablement coordinat amb el de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que també va avançar que li agradaria tornar aquest mateix dissabte per tal d’assistir presencialment a un acte del partit. “Ho hem de tancar bé i al llarg del dia hem de veure com ho fem”, ha afegit el republicà.

Publicitat

Wagensberg, que va exiliar-se a Suïssa fa sis mesos després que li imputessin un delicte de terrorisme en el marc de la causa judicial del Tsunami Democràtic, ara pot tornar a Catalunya perquè el Tribunal Suprem, que duia el seu cas i el de Puigdemont perquè tots dos són aforats, ha arxivat provisionalment la causa, després que primer ho fes l’Audiència Nacional. Per això, celebra que el seu retorn sigui immediat. Preguntat per què és el que farà primer quan arribi a Catalunya, ha explicat que vol anar a visitar la seva àvia i amics que no ha vist en els darrers mesos. Tanmateix, encara no sap si es prepararà algun acte conjunt per al retorn de part dels exiliats.

El diputat dels republicans defensa que ara caldrà treballar per reformar el Codi Penal perquè “cap persona pel fet de protestar pugui ser acusada de terrorisme”. Segons Wagensberg, s’ha d’intentar canviar perquè el que ha passat no ho hagi de viure més gent tot i admetre que a Espanya el terrorisme és un tema “espinós”.

El republicà ha explicat com ha viscut les últimes 48 hores, les quals “ho han canviat tot d’una manera absolutament boja“. Així, ha relatat que quan va saber que el Tribunal Suprem també havia arxivat la causa per terrorisme contra Tsunami Democràtic estava dinant amb la resta d’exiliats a Suïssa. Wagensberg explica que el seu retorn l’emociona, però que l’emociona encara més el de Marta Rovira, que ja fa sis anys que va exiliar-se a Suïssa fugint de la repressió judicial espanyola.

Et pot interessar  Uns 300 càrrecs d'ERC demanen una "renovació de la cúpula" en un manifest que signen consellers i exlíders i líders actuals del partit

Malgrat el seu previsible retorn i la fi de la persecució judicial per haver participat en unes manifestacions pacífiques, Wagensberg ha explicat que està molt content, però que és un moment “agredolç” perquè hi ha tres persones que no poden tornar encara de l’exili, en referència a Puigdemont, Toni Comín i Lluís Puig. “Em costa deixar de pensar en ells i les persones pendents de si se’ls aplica l’amnistia. Personalment estem contents, però també una mica fotuts perquè de moment encara no ho podrà fer tothom”, ha dit.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut