Edició 2237

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 09 de setembre del 2024
Edició 2237

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 09 de setembre del 2024

Vilalta titlla d'”atac personal” la revelació dels missatges de Rovira arran de l’escàndol de “la B”: “”No tot s’hi val”

La dirigent d'ERC diu que la filtració busca "desgastar i fer mal" en el context congressual del partit

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha titllat d'”atac personal” contra la també dirigent del partit, Marta Rovira, el fet que ‘Catalunya Ràdio’ hagi revelat diversos missatges en els quals Rovira instava a treure rèdit polític dels cartells que difamaven els germans Maragall en plena precampanya per a les eleccions municipals de Barcelona del 2023. Segons la ràdio pública, Rovira també va preguntar si es podia activar “la B”, la suposada estructura paral·lela que, finançada per empreses vinculades a ERC, ha dut a terme atacs de falsa bandera contra el partit i altres campanyes amb ressò mediàtic.

Publicitat

Vilalta, que després d’aquestes informacions ha liderat una roda de premsa des de la seu d’ERC, ha lamentat aquest “atac personal” contra Marta Rovira per “desgastar i fer mal” en el context congressual del partit. De fet, preguntada per això, Vilalta ha demanat que els candidats a presidir ERC els propers anys tinguin “respecte” i actuïn a partir dels “principis i valors” del partit.

“No tot s’hi val”, ha reblat Vilalta, que ha aprofitat per lamentar que hi hagi aspirants a liderar el partit que aprofitin “converses privades en àmbits privats” per fer “mal” a persones i al projecte del partit: “Està passant”, ha insistit la secretària general adjunta, tot subratllant que els missatges revelats són “privats” i entre “companys de feina”, i que s’han fet “interpretacions esbiaixades” amb voluntat de “desgastar i fer mail”.

La portaveu parlamentària d’ERC ha tornat a demanar disculpes a la militància pel cas dels cartells d’una suposada estructura B contra els Maragall, l’any passat. I ha afegit que la mateixa Rovira té la voluntat de pronunciar-se en les properes hores o dies per “fer arribar les reflexions que consideri rellevants”.

Encara sobre aquesta qüestió, Vilalta ha aprofitat per tornar a fer una “petició” en nom d’ERC perquè tota l’organització afronti el congrés del 30 de novembre de forma “pro-activa” i el “més respectuosa possible” amb el propi partit. “Ara això no s’està duent a terme, ni s’està complint amb els valors i principis de l’organització”, ha criticat. Vilalta ha opinat que el procés congressual és una “oportunitat” per reflexionar, repensar i reconstruir el partit, i ha insistit que és “bo” que ja hi hagi quatre candidatures per encapçalar Esquerra a partir del desembre.

Et pot interessar  Tardà dona suport a la candidatura de Junqueras a canvi d’augmentar els acords amb el PSC i Comuns

“Però demanem a totes les persones que volen liderar l’organització, i que han mostrat la voluntat d’encapçalar ERC, que ho facin de la millor manera possible”, ha tornat a reclamar Vilalta. També ha lamentat que hi hagi qui utilitzi les informacions publicades avui “en clau de procés congressual”, i no per esclarir els fets sobre el cartell contra els Maragall.

Preguntada per si considera que l’expresident d’ERC Oriol Junqueras és una d’aquestes persones, Vilalta s’ha limitat a reiterar que interpel·la tothom qui vulgui optar a presidir el partit que utilitzi els “principis i valors” republicans: “Intentar guanyar a costa de tot i utilitzar totes les arts per guanyar no ajudarà per a res. I farà mal al projecte col·lectiu”, ha constatat.

Sobre la investigació interna del cas dels cartells, Vilalta ha explicat que encara s’està pendent de l’informe final que ha de ratificar o no les mesures aplicades de manera provisional. També ha apuntat que si alguna de les persones implicades es dona de baixa del partit, “poca cosa es podrà fer”, en cas que no hi hagi cap delicte.

D’altra banda, ERC ha designat els noms del comitè de compliment de l’acord amb el PSC: la pròpia Vilalta; l’exconseller Juli Fernández, i l’exvicepresidenta Laura Vilagrà.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut