Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Vilalta lamenta els “linxaments personals” en el marc del debat congressual d’ERC

La portaveu d'ERC demana a les candidatures presentar-se "des de la proactivitat i la positivitat" i rebutja "voler guanyar a costa de desacreditar l'altre"

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha abordat la situació que travessa el partit en el context del debat congressual, i amb la polèmica dels atacs de falsa bandera organitzats pel mateix partit a través d’una estructura paral·lela coneguda com “la B”. La filtració dels missatges que confirmava que la secretària general del partit (ara amb funcions de presidenta), Marta Rovira, coneixia l’estructura paral·lela i fins i havia demanat treure rèdit polític de l’escàndol dels cartells difamatoris conra els Maragall va fer saltar totes les alarmes dins la candidatura ‘Nova Esquerra Nacional’, i aquesta va apuntar directament a Oriol Junqueras, acusant la seva candidatura d’haver fet “filtracions interessades”. Vilalta ha refermat aquest posicionament, tot lamentant que en el debat congressual del partit “s’hagin traspassat línies vermelles” i s’hagin fet “linxaments personals”.

Publicitat

Vilalta, durant una entrevista a SER Catalunya aquest dimarts, ha fet referència a “assenyalaments i linxaments personals per voler guanyar a costa de desacreditar l’altre” en el marc de l’actual debat congressual d’ERC. “Demanaríem com a direcció que totes les candidatures que es volen presentar ho facin des de la proactivitat i la positivitat“, ha dit. La portaveu defensa que ERC és un “projecte col·lectiu i no individual” i, per tant, que “tothom és necessari però ningú imprescindible”. En aquest sentit, en ser preguntada per Oriol Junqueras, Vilalta ha considerat que el seu lloc “probablement ara no passa per seguir liderant el partit” tot i afegir que és una qüestió que decidirà la militància d’ERC en el congrés del 30 de novembre. De totes maneres, s’ha mostrat convençuda que Junqueras seguirà sent un “referent” de l’independentisme.

Et pot interessar  Vilalta titlla d'"atac personal" la revelació dels missatges de Rovira arran de l'escàndol de "la B": ""No tot s'hi val"

Pel que fa a les relacions entre ERC i Junts, Vilalta ha admès que estan “tocades” sobretot per la “part oficial”. I, davant d’aquesta situació, ha apostat per “refer confiances” per poder recuperar la majoria política independentista. Es tracta, segons ha dit, d’uns “deures pendents” i ha fixat com a objectiu “recomençar i reconstruir” en un context de “fi d’etapa”. Precisament, aquest dimarts el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha exigit unes disculpes per part de l’actual líder d’ERC, Marta Rovira, arran dels atacs patits a les xarxes per “la B”, Vilalta

Preguntada per l’estructura B d’ERC, Vilalta ha respost que s’està barrejant una suposada estructura paral·lela amb el que ha definit com a “campanyes d’activisme” a través de les xarxes socials per “acompanyar” missatges oficials o defensar-se d’atacs. Es tracta, segons ha dit, de pràctiques “bastant habituals” als partits que no són punibles i ho ha volgut diferenciar dels polèmics cartells sobre l’Alzheimer contra els Maragall. De totes maneres, Vilalta ha explicat que aquestes “actuacions habituals” també s’han aturat ara mateix perquè està “sota vigilància” i revisió interna.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut