Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Vilagrà, sobre l’intent de l’Audiència d’aturar l’amnistia: “No és cap sorpresa”

Recorda que fins i tot la Comissió Europea ha denunciat que la justícia espanyola "està polititzada i es fa política des de les institucions"

|

- Publicitat -

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, no s’ha sorprès gens ni mica pel nou intent de l’Audiència Nacional d’aturar la tramitació, i posterior aplicació, de la llei d’amnistia. El tribunal espanyol ha demanat aquest matí a la Fiscalia si és competent per a investigar ERC, Junts i el PSOE arran de la llei d’amnistia, un fet que per a Vilagrà “no és cap sorpresa”, ja que segons ella ha manifestat, fins i tot la mateixa Comissió Europea ha denunciat que la justícia espanyola “està polititzada i es fa política des de les institucions”.

Publicitat

Malgrat el panorama actual, i tenint en compte la Comissió General de les Comunitats Autònomes que se celebrarà al Senat, i on el PP provarà l’infame informe sobre la llei, Vilagrà s’ha mostrat convençuda que la llei s’acabarà implementant “amb totes les conseqüències” perquè “té tota l’empara jurídica”. En aquest sentit, ha recordat que el Congrés dels Diputats té previst aprovar definitivament el text, i que la llei també compta amb l’aval de la Comissió de Venècia. Vilagrà ha visitat aquest divendres les instal·lacions de la nova seu de l’Oficina d’Atenció Ciutadana a la Catalunya Central, a Manresa.

Amb tot, la vicepresidenta del Govern creu que la llei d’amnistia tirarà endavant i servirà “per acabar amb la repressió política” que ha viscut l’independentisme a Catalunya.

L’Audiència Nacional ha demanat a la Fiscalia si és competent per investigar PSOE, Junts i ERC arran de la llei d’amnistia, després que l’associació Abogados Cristianos presentés el març passat una querella contra els impulsors de la mesura. A l’escrit, al qual ha tingut accés l’ACN, la titular del Jutjat Central d’Instrucció número 3 indica que els fets que es descriuen a la denúncia “presenten característiques que fan presumir la possible existència d’una infracció penal”. Al text la magistrada acorda incoar diligències prèvies i passa la causa al Ministeri Fiscal perquè informi sobre si és competent.

Et pot interessar  ERC demana a Rull un debat en l'acte equivalent davant la "irresponsabilitat" que ningú es presenti a la investidura
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut