Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Zelenski fa una comparativa de la invasió russa amb el bombardeig de Gernika al Congreso

|

- Publicitat -

Emotiu discrus del president d’Ucraïna davant del Congreso, a través d’una videoconferència; després de més d’un mes de guerra i dies després que hagi sortit a la llum la matança de Bucha, localitat al nord de Kíev, després d’haver-se replegat les tropes russes a la localitat. Vlodímir Zelenski intervé aquest dimarts 5 d’abril al ple de les Corts General, on condemna la invasió russa i demana més sancions cap al govern de Putin: “Agraeixo a les companyies que ja ho han fet, però insisteixo amb les altres, com Porcelanosa o Marsans que se sumin, perquè encara no ho han fet”.

Publicitat

Rússia no busca la pau”, ha dit Zelenski que ha demanat que les sancions contra Rússia siguin “més contundents”. “Com podem permetre que els bancs generin beneficis mentre ells estan torturant gent civil?”, s’ha preguntat. El president ucraïnès ha reclamat més valentia a la Unió Europea i que no tingui por de Rússia.

A més, tal com fa en les seves intervencions davant de parlaments internacionals, el president ucraïnès ha fet un símils, que tant l’estan caracteritzant. En aquest cas, ha fet una comparativa amb la guerra declarada per Vladímir Putin amb el bombardeig de Gernika el 1937, que ha recordat que va ser quan “el món sencer” es va assabentar de la guerra civil espanyola.

Zelenski recorda que des del 2014 d’inversió russa, però portem 41 dies de guerra: “La més forta després de la segona guerra mundial”.

La brevetat de la compareixença és perquè el president ucraïnès no pot estar més de 30 minuts al mateix lloc per motius de seguretat i per possibles talls en la connexió, segons ha explicat aquest matí, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, a TVE.

Et pot interessar  La UE aprova destinar 1.400 milions d'euros dels beneficis dels actius russos congelats a rearmar Ucraïna

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut