Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

VÍDEO | Puigdemont, sobre el cas Pegasus: “És un escàndol que colpeja el cor de la nostra democràcia”

L'eurodiputat alerta que "cal tenir molt bona fe per a suposar que els mateixos violadors dels drets fonamentals seran els responsables de prevenir-los"

|

- Publicitat -

“És un escàndol que colpeja el cor de la nostra democràcia”. Així de contundent s’ha expressat l’eurodiputat Carles Puigdemont per denunciar a l’Eurocambra les repercussions de l’escàndol d’espionatge Catalangate.

Publicitat

L’escàndol Pegasus, ha exposat el representant de Junts, va més enllà de “la informàtica, la seguretat o la regulació de l’espai radioelèctric”. Per això, s’ha mostrat molt crític amb les mesures que s’estan aprovant per frenar l’ús dels programaris espia.

Per una banda, perquè “els estats són els principals responsables d’aquest escàndol i cal tenir molt bona fe per a suposar que els mateixos violadors dels drets fonamentals seran els responsables de prevenir-los”, ha argumentat. Per l’altra, perquè “la tecnologia Pegasus és incompatible amb l’estat de dret”, ja que està “dissenyada per a defugir tot control fiable i independent”. Puigdemont ha alertat que s’obre la capsa de Pandora i que el que vindrà “no serà agradable”.

El president exiliat ha acabat la seva intervenció amb un contundent avís: “Tots hauríeu de preparar-vos per a veure com s’utilitzarà aquesta tecnologia per influir en les vostres decisions, si això no ha passat ja en casos com la posició espanyola sobre el Sàhara Occidental.”

I és que avui, després de gairebé un any i mig, l’Eurocambra ha aprovat l’informe Pegasus amb recomanacions pels estats membre. Tanmateix, s’ha rebutjat l’aposta per una moratòria en l’ús de programes espia mentre s’estableix una regulació.

Et pot interessar  On és Puigdemont? El president exiliat abandona la comitiva mentre Rull ja és al Parlament per al ple d'investidura
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut