Edició 2259

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 01 de octubre del 2024
Edició 2259

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 01 de octubre del 2024

VIDEO | Puigdemont commemora el 7è aniversari de l’1-O: “No hi ha prou goma per esborrar-ho de la nostra història”

Defensa que l'1-O és un "acte de dignitat" i "l'horitzó d'un camí a recórrer i no cap acabament"

|

- Publicitat -

El líder de Junts Carles Puigdemont considera que la “victòria històrica” de l’1-O “forma part del passat i alhora del futur”. 7 anys després del referèndum, el que llavors era president de la Generalitat ha apuntat que la societat catalana exigeix als polítics independentistes anar més units i compartir estratègies. En aquest sentit, ha assegurat que no llençarà la tovallola. “Siguem molts o pocs, estiguem més units o menys, tinguem més o menys força parlamentària, l’1-O és un acte tan contundent que fer política prescindint-ne és faltar el principi de realitat. No hi ha prou goma per esborrar-ho de la nostra història. Poden convertir la Generalitat en una gestoria o en un encefalograma pla però no poden canviar la història”, ha dit.

Publicitat

Segons ha manifestat Puigdemont a través d’un vídeo, qui vegi l’1-O com una presó s’equivoca i ha defensat que és un “acte de dignitat”. En aquest sentit, ha defensat que el referèndum d’independència és “l’horitzó d’un camí a recórrer i no cap acabament”.

El llavors president de la Generalitat ha apuntat que es va haver d’organitzar el referèndum de l’1-O amb la “hostilitat” de l’estat espanyol, que va intentar impedir-ne l’organització i que se celebrés. En aquest sentit, ha assegurat que no s’oblidarà mai el “clima de violència policial” i ha lamentat que, 7 anys després, “cap poder de l’Estat hagi demanat perdó”.

Puigdemont ha defensat que l’independentisme és un projecte “inclusiu” mentre que la “unitat forçada” exclou una gran part de la gent. I ha fet autocrítica per la falta d’unitat. “La societat catalana espera més de tots nosaltres. Ningú pot discutir que ens exigeix des de fa anys que anem units i compartim estratègies. El Consell de la República s’ha involucrat molt per aconseguir-ho, no depèn només de nosaltres, però en tot cas no llençarem la tovallola. I menys ara que la manca d’unitat ha tingut unes conseqüències nefastes per la nació”, ha afegit.

Et pot interessar  Junts lamenta que les entitats posin tots els partits "al mateix sac" i treu pit dels resultats del 12-M

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut