Corre l’any 1999, i l’activista i cantant Lluís Llach ja alliçonava la resta d’Espanya sobre la riquesa cultural que suposa cantar en català. Ho va fer durant una entrevista al programa “El 7o de Caballería” de Televisió Espanyola, on va ser entrevistat per l’ara reconegut negacionista de la covid-19 Miguel Bosé.
En aquest curiós document, Bosé pregunta a Llach per què mai s’ha plantejat cantar en castellà quan hagués tingut una carrera més fructífera, a la qual cosa el cantant que aquest dissabte va tornar als escenaris va respondre que, entre altres motius creatius que permet la llengua catalana, hi ha motius polítics. “Vaig començar a cantar durant el franquisme, quan estava prohibit cantar en català. Era una manera de fer la punyeta sense haver de fer cap declaració”, explica el cantant, que també va expressar la voluntat de “deixar un patrimoni de 250 cançons amb les quals la gent es dutxi i tinguin la possibilitat de cantar en la seva llengua”.
Per acabar la repassada a Bosé, Llach també va posar en relleu una cosa que el dia d’avui passa més que mai: “La convivència cultural a Espanya és una cosa dificilíssima. Si ens acostuméssim a això que estem fent de cantar en llengües diferents i veure-les com a nostres, com a part d’una riquesa, segurament la meitat dels problemes que patim no passarien”, va concloure l’any 1999 l’activista.
No havia vist mai aquesta meravellosa entrevista a @lluis_llach 👏🏼👏🏼 pic.twitter.com/mdxR3YMPjl
— Raval Sud 🎗🐾🏳️🌈 (@RavalSud) December 19, 2021